Bruce Dickinson - Scream for Me Sarajevo (2018)

Alternatieve titel: Music from the Motion Picture

Label: BMG

1. Change of Heart (4:58)
  2. Tears of the Dragon (6:24)
  3. Gods of War (5:02)
  4. Darkside of Aquarius (6:42)
  5. Navigate the Seas of the Sun (5:51)
  6. Road to Hell (3:57)
  7. Arc of Space (4:18)
  8. Omega (6:23)
  9. River of No Return (5:13)
  10. Power of the Sun (3:29)
  11. Strange Death in Paradise (4:52)
  12. Inertia [Live] (3:53)
  13. Acoustic Song (4:23)
  14. Eternal (5:59)
avatar van Eddie
Ik ben wel benieuwd naar deze film. In zijn boek What Does This Button Do? gaat hij heel uitgebreid in op de trip in, en door Sarajevo. De plaat zelf is een leuke dwarsdoorsnede van zijn ouvre. Het zijn vooral de meer beladen songs uit zijn catalogus, en past goed bij het verhaal zoals hij dat in zijn boek verteld.

avatar van Edwynn
Heel even dacht ik te maken te hebben met live-opnamen van de show. Die bestaan niet dus dat kon dus ook niet. De suggestie is er wel geweest. Marketingtechnisch gezien is de opzet gelukt om de interesse te wekken.

Het verhaal zoals beschreven in What Does This Button Do is zonder meer bijzonder. De docu wil ik dan ook nog wel eens gaan bekijken maar deze verzamelaar met links en rechts wat onbekendere nummers is voor de fan volstrekt overbodig.

avatar van Eddie
Edwynn schreef:

eens, alleen de laatste twee nummers zijn enigszins 'nieuw' te noemen. Hoewel deze al het levenslicht zagen op de Japanse versie van 'Tyranny...' en op zijn verzamelaar uit 2001. Ik kende ze nog niet. Bruce heeft in de planning om een nieuwe Solo plaat uit te brengen, dus ik zie dit vooral als een manier om hem weer als solo artiest op de kaart te zetten, zie het als een soort van opwarmer voor zijn volgende solo plaat die in 2019 moet komen.

avatar van Edwynn
Ja, je moet wat om je zooi in de markt te zetten