The Roches - Can We Go Home Now (1995)

Folk
Label: Rykodisc

1. Great Gaels (0:19)
  2. Move (3:59)
  3. You (Make My Life Come True) (5:31)
  4. Christlike (5:38)
  5. Home Away from Home (4:05)
  6. Can We Go Home Now (8:38)
  7. When You're Ready (4:54)
  8. I'm Someone Who Loves You (4:26)
  9. So (4:47)
  10. Holidays (3:40)
  11. My Winter Coat (8:27)
Vooral 'You' en 'My winter coat' vind ik mooi. Wat een stemmen hebben die vrouwen.

avatar van wilbur
Ik verwacht op een site met bijna 40.000 gebruikers toch wel meer dan 4 stemmers voor dit hoogtepunt uit de pophistory!

avatar van AdrieMeijer
Nou vooruit dan maar. Het is inderdaad een wonderschone cd met het titelnummer als hoogtepunt en Great Gaels als een verrassende opening van de cd. De prettig gestoorde zusjes van Crosby, Stills en Nash zijn zwaar ondergewaardeerd maar daar zitten ze verder niet mee. Ik vrees dat dit gewoon nooit in de platenbak "Populair, dames vocaal" van de Free Record Shop gaat belanden. Wellicht moet er eens een bak komen met als opschrift "Impopulair" of "Raar" of zoiets.

Christlike vind ik overigens niet te harden.. Maar ja, zo heeft elke Sgt Pepper's zijn "Within you without you".

avatar van Lura
Zojuist voor het eerst beluisterd (Met dank aan Spotfy). Tot gisteren kende ik dit album helemaal niet. Ik was echt in de veronderstelling dat ik al hun cd's had. Het titelnummer is inderdaad prachtig. Wat hun populariteit betreft, volgens mij heeft die precies een cd geduurd, hun debuutcd, met dank aan Robert Fripp, die zelf behoorlijk populair was in die dagen door zijn album Exposure.