Automatism - From the Lake (2018)

1 stem

Zweden
Uitgebracht in eigen beheer

1. Standing Wave (12:38)
  2. At Sea (5:22)
  3. October Swim (2:22)
  4. Propeller Propulsion (12:09)
  5. Floating Downstream (6:36)
  6. Ice-Floe (4:36)
Mssr Renard
Lekkere spacerock uit Stockholm. Volledig geïmproviseerd en live in de studio opgenomen. Doet denken asn Øresund Space Collective en uiteraard Hawkwind.

Met twee leadgitaristen is het een feest om naar te luisteren en op weg te spacen. Een stuk relaxter dan de wat rauwere stoner. Echte spacerock zoals ik het ooit heb leren kennen.

Eigenlijk zijn alleen Ice-Floe en Propeller Propulsion iets minder, door het gebruik van een drummachine, vooral ook omdat deze nogal knullig is geprogrammeerd. Het doet wat demo-achtig aan.

Uiteindelijk is de plaat als debuutplaat sterk genoeg om de interesse te wekken. Op later platen wordt de band ook steeds beter en weet ook steeds erg gave gastmuzikanten aan te trekken.