The Suffers - Everything Here (2018)

1 stem

Soul / R&B
Label: Shanachie

1. Intro (A Headnod to Houston) (0:51)

met Paul Wall

2. I Think I Love You (5:38)
  3. Do Whatever (3:05)
  4. The One About Sace (2:59)
  5. All I Want to Do (3:14)
  6. Sure to Remain (4:15)
  7. Charlotte Intermission (2:05)
  8. After the Storm (3:19)

met Lyle Divinsky

9. What You Said (3:48)
  10. A Word from Our Mammas (1:45)
  11. Mammas (3:09)
  12. Bernard's Interlude (2:19)

met Bun B

13. Everything Here (3:34)
  14. You Only Call (3:16)
  15. Won't Be Here Tomorrow (4:52)
avatar van Reijersen
The Suffers kende ik voor dit album zelf nog niet. Het is wel al hun tweede plaat en ik kan jullie nu al zeggen dat dit album er zeker mag zijn. Een overtuigende kennismaking die ik graag per nummer verder toelicht.
Natuurlijk te beginnen met de opener (na de intro dan) I Think I Love You. Meteen een goed begin dat veel goeds voor de rest van het album belooft. Mooi ook hoe aan het einde de instrumenten en met name het orgel de ruimte krijgen.
Do Whatever is een lekker vol en muzikaal rijk nummer. Goede instrumentatie en hoorbaar plezier. Het fijne gospelkoortje maakt alles compleet. Waar the One About Sace een zeker live gevoel meegeeft. Het hoorbare spelplezier blijft andermaal en het is wederom een fijn nummer, zowel vocaal als instrumentaal.
All I Want to Do is weer mooi, vol nummer. Fijne blazers, goede stem en vooral gewoon erg fijne muziek. Sure to Remain is een fijne ballad waarin de stem duidelijk nog meer kleur krijgt. Mooie, vrij kale song.
Na een kort intermezzo naar After the Storm. Meteen het meest timide nummer van album. Kaal, klein en sfeervol gebracht. What You Said is dan juist lekker energiek. Knalt er lekker in met blazers en al. Lekker groovy en funky. Om via een interlude naar Mamma’s te gaan. Een vrij ontspannen ode aan de moeders. En dan via weer een interlude naar het reggae-achtige Everything Here. Fijne ritmiek in het nummer. Op naar het ontspannen en midtempo You Only Call en uiteindelijk afsluiten met Won’t Be Here Tomorrow. Een mooie volle ballad met mooie gospel erin. Een waardige afsluiter.