Slowly Rolling Camera - Juniper (2018)

Jazz / Electronic
Label: Edition

1. Juniper (7:45)
  2. Helsinki (5:56)
  3. A Thousand Lights (2:47)
  4. Hyperloop (5:30)
  5. Crossings (7:08)
  6. Nature's Ratio (1:57)
  7. The Outlier (5:31)
  8. Eight Days (5:53)
Mssr Renard
Slowly Rolling Camera was ooit oorspronkelijk een instumentaal project, bestaande uit Edition-labelbaas en toetsenist Dave Stapleton, drummer Elliot Bennet en producer en saxofonist Deri Roberts.

Hun eerste twee platen waren meer richting jazz/nusoul. Dit omdat de band de zangeres Dionne Bennett als frontvrouw had. Deze platen ken ik (vooralsnog niet).

Dionne is intussen uit de band, waardoor de kern weer door de drie instrumentalisten wordt gevormd. Op Juniper laten de drie zich vergezellen door: gitarist Stuart McCallum, trompettist Neil Yates, bassist Aidan Thorne en de saxophonisten Nicolas Kummert and Mark Lockheart. Ook is er een plek ingeruimd voor jong talent uit de Edition-stal: Tom Barford (tenor & soprano sax), James Copus (trompet) en Sam Glaser (alto sax).

Een bont gezelschap aan instrumentalisten dus, wat ook blijkt uit de muziek: goed geproduceerde light-fusion met flinke aandacht voor compositie, melodie en toch een redelijke complexiteit.

Daar waar andere Edition-bands de nadruk op complexiteit en het experiment leggen, is deze plaat toch een wat meer melodieuze plaat. Ik vind het wel een geslaagde plaat, en kan deze ook erg aanbevelen, voor hen die eens de wat lichtere jazzfusion van nu tot zich wil nemen.

avatar van Leptop
Precies Mssr Renard! Heerlijk album waarbij het spelplezier de hoofdrol speelt.

Mssr Renard
Deze plaat wordt ook per plaat gewoon beter en beter. Halve punt erbij aldus.