Electrelane - Rock It to the Moon (2001)

Label: Let's Rock!

1. The Invisible Dog (4:20)
  2. Long Dark (9:46)
  9. U.O.R. (8:42)
  10. The Boat (4:25)
  11. Mother (22:24)
avatar van Paalhaas
Verdikkeme, wat een lekker plaatje is dit toch. Heerlijke hypnotiserende instrumentale workouts met een lekker retro keyboardgeluid. Het bijna 12 minuten durende Mother is de perfecte afsluiter voor dit bijzonder vemakelijke album. Halfje erbij.

avatar van itchy
Inderdaad, een hele fijne plaat.

avatar van Paalhaas
Fraaie hoes ook trouwens.

avatar van Yak
Yak
Naast No Shouts No Calls is dit de enige plaat van Electrelane die ik ken, maar hun nieuwe album bevalt me toch beter. Het is juist de zang die op NSNC zo'n mooi tegenwicht biedt tegen het zagende orgel-geluid, maar die hier ontbreekt. Op momenten wordt het daardoor wat té zagerig. Verder bevalt deze voortjakkerende muziek me wel, maar ze kunnen blijkbaar nog een heel stukje beter.

avatar van Wickerman
Ik houd van voorjagende albums. Muziek die bijna machinaal wordt gemaakt, zoals bijvoorbeeld Neu en ook Nisennenmondai dat kan. Dit album past hier goed in, maar is duidelijk wel minder dan de eerder genoemde bands. Ik ben benieuwd of ze dit op latere albums perfectioneren.