Electrelane - No Shouts, No Calls (2007)

Label: Too Pure

1. The Greater Times (3:42)
  2. To the East (4:54)
  3. After the Call (3:04)
  4. Tram 21 (4:30)
  5. In Berlin (4:14)
  6. At Sea (4:47)
  7. Between the Wolf and the Dog (4:05)
  8. Saturday (3:55)
  9. Five (6:25)
  10. Cut and Run (3:27)
  11. The Lighthouse (4:22)
avatar van Bart
Wat is dit een heerlijke plaat! Niet eerder had ik een plaat van Electrelane beluisterd, maar na het horen van 'To the East' op hun My Space was ik overtuigd! Mooie drumpartijen, heerlijke stem, mooi gitaarbegeleiding. De instrumentale stukken zijn net zo mooi als de nummers die worden gezongen. Nergens begint de plaat de vervelen, nergens begint de stem te irriteren. Dit is mooi! Een 4* om mee te beginnen, misschien stijgt ie nog!

avatar van itchy
Goede plaat inderdaad! Ik was de naam al vaak tegengekomen maar ik had ze nog niet uitgecheckt.... Welno, Electrelane blijkt een band in mijn straatje te zijn. Wat een goede sound (soort rockende Stereolab is mijn gemakszuchtige omschrijving) en wat een sterke nummers! Gelijk alle platen uitchecken. Voorlopig 4*

black/bird
Ik heb zo'n stil vermoeden dat dit onontdekte pareltjes zijn.
checken dus

avatar van itchy
Ik draai deze plaat inmiddels dagelijks. Hij heeft zich dus ontpopt tot een erg verslavend plaatje. En niet voor niks! De op zich redelijk eenvoudige liedjes hebben de X-factor wat maakt dat ik deze cd steeds weer op moét zetten. De enigzins wiebelige zang zóu kunnen irriteren maar doet juist het tegenovergestelde. Daarnaast is er ook simpelweg geen minder nummer te vinden. Een score van 100% dus. Stem verhoogd naar 4.5*. Dit is een serieuze kanshebber voor de top van mijn eindlijstje van 2007.

itchy schreef:
Ik draai deze plaat inmiddels dagelijks...Dit is een serieuze kanshebber voor de top van mijn eindlijstje van 2007.

Helemaal mee eens! Een van de enige platen die ik dagenlang op repeat kan zetten zonder het ook maar enigszins beu te raken. Heel perfect, als je het mij vraagt.

LocoHermano
Ik ben niet echt een liefhebber van (dit soort) indie bandjes, maar de nummers op hun myspace klinken me niet verkeerd in de oren. Is het nummer "To the East" een goede graadmeter voor de rest van het album?

LocoHermano schreef:

Jazeker!

avatar van dix
dix
één keer geluisterd .... ja veel liedjes maar ik miste een beetje een drive zoals die door Axes heenliep.

More song driven, less guitar driven

avatar van Paap_Floyd
Ai, pijnlijk om dit gemiddelde te zien dalen. Die 4 die ik zojuist heb gegeven is eigenlijk een 4.20, maarja, dat kan niet. Erg toffe plaat met als hoogtepunt toch wel "Five". Deze plaat heeft zeker uitzicht op 4,5* en staat al hoog in mijn 2007 top.

Nog steeds een mooi gemiddelde toch Paap? 4,11 is toch niet verkeerd, en Five is inderdaad een pareltje. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar het openingsnummer ("Since I found you I'm tearing down the walls the walls the walls!")

avatar van Paap_Floyd
Tóch maar verhoogd naar 4,5. Deze plaat klinkt té lekker. De eerste 4+ rating van 2007 voor mij. (hoewel ik nog niet heel erg veel heb gehoord uit dit jaar, komt wel goed, ofzo...)

avatar van Yak
Yak
Verdammt noch mal, wat moet ik hier nou mee? Aan de ene kant is het superaanstekelijk en moét dit album gewoon zeker eens per week gedraaid worden. After The Call, At Sea, Between the Wolf and the Dog... ohmigod veel te verslavend! Maar tegelijk is het, van de zeikerige orgels tot de repetitieve gitaarlijnen tot de vlakke zang, zó opzichtig gejat van "Stereolab anno Peng" dat je Electrelane qua originaliteit een dikke onvoldoende zou moeten geven. En dat is vervolgens ook weer niet echt terecht omdat "Stereolab anno Peng" nogal opzichtig jatte van Neu.

4* blijft staan voor een plaat waar ik me niet echt raad mee weet.

avatar van itchy
Misschien moet je de oudere platen ook nog eens checken, Yak. Ik ging deze plaat nog meer waarderen toen ik het Electrelane-totaalplaatje had gehoord. Elke plaat is eigenlijk anders en deze band is tot veel in staat. Vooral The Power Out vind ik ook lichtelijk fantastisch.

avatar van Paap_Floyd
Persoonlijk vind ik deze plaat nog een stuk fijner dan The Power Out. Wel een verlaging naar 4.0 maar dat komt door een algehele verstrengning van de beoordeling waardoor zo"n 80 à 90% van mijn stemmen zijn verlaagd. Desondanks staat dit plaatje nog in mijn top 3 van 2007.

last.fm
Beste plaat tot nu.

avatar van Jumperjack
Ik ken dit niet, maar ben het nu aan het downloaden. Sara Quin ( Tegan & Sara) heeft deze CD in haar jaarlijstje op no. 1. Ik ben dus zeer benieuwd, want mijn heldin vindt het dus geweldig.

Ze was niet de enige

avatar van grovonion
Zeer goede eerste luisterbeurt, een plaat waar zeker een 4 in zit.

avatar van I-do-not-exist
Wat een prachtige afsluiter, dat laatste nummer!