Jeff Buckley - Live à l'Olympia (2001)

Label: Columbia

1. Lover, You Should've Come Over (7:47)
  2. Dream Brother (8:00)
  3. Eternal Life (5:06)
  4. Kick Out the Jams (3:06)
  5. Lilac Wine (5:39)
  6. Grace (6:08)
  7. That's All I Ask (5:18)
  8. Kashmir (1:34)
  9. Je N'en Connais Pas La Fin (6:25)
  10. Hallelujah (9:35)
  11. What Will You Say? (7:49)

met Alim Qasimov

avatar van Reint
Is dit een goed album, of bestaan er betere live-albums van hem?

de beste is waarschijnlijk Live in Chicago, maar die is alleen uitgebracht op DVD. Je moet maar even zoeken op youtube.

Zijn beste album is de Legacy Edition van Live at Sin-é.

flebbie
Het schijnt dat dit het concert is waar Jeff zelf het meest tevreden over was. Helaas is het niet compleet en het verhaal gaat zelfs dat er 2 nummers op staan die toen helemaal niet zijn gspeeld.. maargoed dat heb ik ook maar weer gehoord van iemand die de bootleg heeft.

avatar van Jeeps
Jeff Buckley op zijn allerrauwst, inderdaad (volgens het boekje dan) het concert waar hij zelf het meest tevreden mee was van z'n hele tour. In elk geval is hij in een goede bui, maakt grapjes richting James Brown en Edith Piaf (die beiden in L'Olympia belangrijke concerten gaven) en geeft zijn uiterste qua gitaarspel en zang. Dat resulteert in een energiek maar soms erg grof live-album. Wel de moeite waard, maar alleen voor de echte fan.

khonnor
rauw is dit wel, maar met prachtversies van piafs je n'en connais pad la fin (hoe hij na de eerste strofe plots stopt en "french, french, eh vive le français!" roept... hilarisch... later zal hij nog een paar keer in lachen uitbarsten tijdens dit nummer), hallelujah en what will you say? (met alim qasimov) is dit een heel heel dikke aanrader

mystery white boy, het andere live album, is veel gemaakter, mede door het feit dat het songs zijn van verschillende optredens. de cohesie, de feeling die je hier wel hebt, ontbreekt daar een beetje

avatar van Thuurke
Een publieke verkrachting van Kashmir en dan nog onbeschaamd uitbrengen op CD. Verder komen weer hetzelfde riedeltje Grace nummers voorbij..

avatar van RoyDeSmet
patro88 schreef:

Ik vind Live Chicago waarschijnlijk een van zijn minste live-performances.
Totaal niet strak. De drummer durft daar niet op zijn drumstel te slaan, lijkt het.