Conan - Existential Void Guardian (2018)

Label: Napalm

1. Prosper on the Path (5:23)
  2. Eye to Eye to Eye (5:15)
  3. Paincantation (0:54)
  4. Amidst the Infinite (6:53)
  5. Volt Thrower (3:07)
  6. Vexxagon (6:43)
  7. Eternal Silent Legend (6:55)
  8. Total Conquest [Live 2018 @ Rebellion Manchester] (6:39)
  9. Satsumo [Live 2018 @ Rebellion Manchester] (5:46)
  10. Foehammer [Live 2018 @ Rebellion Manchester] (4:57)
  11. Hawk as Weapon [Live 2018 @ Rebellion Manchester] (5:30)

avatar van Don Cappuccino
Ik las dat er alleen maar power ballads op staan. Ben benieuwd!

Vexxagon

Fenomenale synthesizersolo, mooie harmonieuze gitaren en koortjes.

Conan behoudt de onmiskenbare oerkracht, maar klinkt veel dynamischer en subtieler dan voorheen. Vooral het drumwerk is ontzettend sterk en zelfs de vocalen hebben ietwat meer melodie.

avatar van Razoreater
Apart dat de live tracks op elke albumversie staan, had niet gehoeven.

Vexxagon klinkt weer vet.

Volt Thrower

Catchy! Voor betere audiokwaliteit kun je hem op Spotify checken.

avatar van Rain King
gruwelijk lompe plaat

avatar van Don Cappuccino
Conan brengt met Existential Void Guardian een kort, maar krachtige plaat. De band zet weer stappen in de evolutie van zijn sound en het gemiddelde tempo gaat weer wat verder omhoog. Een echte uitschieter op dat gebied is de track Paincantation, dat is gewoon grindcore. De vocalen zijn een stuk scherper en melodieuzer en de riffs wat hoekiger (ze geven zelf aan veel naar Helmet te hebben geluisterd). Erg lekker weer!

De plaat heeft trouwens de livetracks, omdat Conan niet voldeed aan de contractueel vereiste hoeveelheid materiaal voor een album bij Napalm Records. Wat een onzin.

avatar van Edwynn
Ik moet wel even wennen hoor. Wel een lekkere sfeer. Helmet hoor ik er ook wel in. Net als CoC ttv Blind. Met van die klats-boem-riffjes. Gelukkig is er wel dat zompige Conansfeertje inclusief dito stijl. En die combinatie maakt het wat ..ehh.. onwennig ofzo.

En die livetracks erachteraan bind ik ook jammer. Veertig minuten originele muziek is toch prima? Wel wat apart voor het genre maar ja, Conan is nu één keer wat apart.