Dorval - Celle Que Vous Croyez... (2006)

1 stem

Frankrijk
Label: Dièse

1. Qu'importe (3:31)
  2. Celle Que Vous Croyez (4:26)
  3. C'est du Vent (3:24)
  4. Dernier Métro (3:29)
  5. Une Vie Monotone (3:32)
  6. Si Tu Voulais Savoir (3:17)
  7. Jusqu'à la Lie (2:58)
  8. Mauvais Présage (3:20)
  9. Sans Maître, Ni Mentor (3:09)
  10. J'aime (4:01)
  11. Ferme la Porte (2:34)
  12. Envers et Contre Tout (2:03)
Dorval, ik dacht dat deze prachtige dame op de hoes zo heette, maar Dorval is een Franse groep, waarvan Pascale Baehrer het meer dan stralende middelpunt is, bijgestaan door drie andere (mannelijke) leden. Misschien wat vreemd, maar omdat de platen maatschappij Harmonia Mundi was (tenminste mijn exemplaar) heb ik deze cd toch meegenomen, want zo'n respectabel kwaliteistlabel geeft toch geen rotzooi uit. Dat is het dan ook niet. Pascale heeft alle nummers geschreven, de muziek door de andere bandleden. Verder moet Benjamin Biolay (zanger, artiest, producer, acteur) betrokken zijn geweest bij de productie. Nu vind ik zeker zijn eigenw erk niet altijd geweldig (niet geheel mijn smaak) , maar ook hier geldt, het is geen rotzooi.
Pascale Baehrer zou je snel in de hoek van zuchtmeisje plaatsen, ze is ook te vinden op Fille Fragile deel 2, maar daar mee doen we haar toch te kort. Maar dat laatste komt misschien ook wel door de goede muzikale begeleiding , daardoor lijkt het meer op Charlotte Gainsbourg en Jane Birkin. Misschien dus wel een fille fragile, maar duidelijk met meer bagage.
Dit is de tweede plaat van Dorval en later maken ze nog een mini plaat. Daarna niet veel meer gevonden over de groep of Pascale Baehler.
Dit album is mooi uitgegeven, boekje met nog wat foto's van Pascale en teksten. Al met al niet verkeerd.