America - You Can Do Magic (1996)

Label: Disky

1. You Can Do Magic (3:56)
  2. Never Be Lonely (3:57)
  3. You Girl (3:31)
  4. Right Before Your Eyes (3:45)
  5. Inspector Mills (5:10)
  6. Love on the Vine (3:17)
  7. Desperate Love (3:54)
  8. Jody (3:53)
  9. Sometimes Lovers (4:35)
  10. Even the Score (3:35)
  11. Tin Man [Live] (3:43)
  12. A Horse with No Name [Live] (3:54)
  13. I Need You [Live] (2:28)
  14. Sister Golden Hair [Live] (3:22)
  15. Ventura Highway [Live] (3:41)
  16. Daisy Jane [Live] (2:59)
Pieter Paal
Deze Disky-cd kon je in de jaren 90 voor niet veel geld uit de goedkope cd-bakken vissen en misschien is hij nog wel ergens te vinden.
Dit is een compilatie met werk uit hun Capitol-jaren, vandaar dat de nummers uit hun Warner Bros.-periode hier in een live-versie te bewonderen zijn. Live zijn ze (als duo + andere muzikanten) overigens nog hartstikke goed.
Waarom 'The border' er niet op staat is mij een raadsel. Misschien heeft Disky die weer op een andere budget-price compilatie gezet.
(?). 'Sometimes lovers' het mooie Nederlandse b-kantje van 'The border' is gelukkig wel aanwezig.
America heeft in ieder geval veel meer te bieden dan 'A horse with no name'.

laatste opmerking helemaal mee eens.
Meesten kennen alleen de laatst genoemde A horse.... en geven dan aan...... zeker van C.S.N.Y. (?)

Wat dacht je van Paradise.... etc.

Hakon

Disky bracht in 1996 het Capitol-album View From The Ground (1982) uit als You Can Do Magic, dus tracks 1 t/m 10. Tracks 11 t/m 16 zijn afkomstig van In Concert (1985).
De Cd was inderdaad vriendelijker geprijsd dan de originele uitgave van View From The Ground. Het nummer You Can Do Magic is vreemdgenoeg in Nederland nooit een hit geweest. Toch was/is het nog regelmatig op de radio te horen.
De overige songs (behalve het rockende Desperate Love en Even The Score) zijn wat rustiger van aard.
De live-versies van hun hits zijn hier prima uitgevoerd.
Door bij de witgedrukte titels op de voorzijde het woordje 'live' weg te laten wordt hier de indruk gewekt dat we met een Greatest Hits te maken hebben. De kenner weet natuurlijk wel dat tracks 11 t/m 16 in de jaren 70 eerst in studio-versies bij Warner Bros. verschenen zijn.

avatar van Rockfan
Deze met Motorhead en Steve Harley uit de bakkeb van de Hema gevist. kende alleen A horse en Ventura was wel benieuwd naar de rest. En voor die prijs kon je hem niet laten liggen.