Noiseworks - Touch (1988)

Australiƫ
Label: Epic

1. Simple Man (3:47)
  2. Touch (5:03)
  3. Voice of Reason (4:15)
  4. Chained (4:22)
  5. Home (5:13)
  6. I Can't Win (2:53)
  7. Letter (5:30)
  8. Tell It Like It Is (4:20)
  9. Keep Me Running (4:47)
  10. Live and Die (4:33)
  11. In My Youth (3:34)
avatar van Jester
Uit de tijd dat CBS Australië erg actief en redelijk succesvol was met het in Europa aan de man brengen van Australische acts (zoals ook Midnight Oil). Noiseworks is daarbij een beetje onderbelicht gebleven. Ten onrechte, want dit album is echt de moeite waard voor mensen die van stevige pop (beetje á la Inxs) houden.

The Letter en Live and Die zijn de hoogtepunten van dit album.

avatar van Bighead
Inderdaad.. sterk album met sterke nummers...

avatar van Rainmachine
Geweldig album, alleen jammer dat de geluidskwaliteit vrij schel is op de CD. Chris Kimsey achter de knoppen is ook zeker niet verkeerd, maar de nummers op zich zijn echt SUPER en de zanger heeft een geweldige strot! 4*

avatar van Raymond S
Wat een geweldige cd is dit, maar wat een belabberde productie.
Een cd vol met potentiele hits en powerpop uit Australie.
Indien de pluggers van CBS Nederland beter hun best hadden gedaan, was de (cd)single "touch" een regelrechte hit geworden.
Simple man, voice of reason, home, the letter en live & die zijn allemaal van wereldklasse. Alleen bleek de wereld van Noiseworks zich helaas te beperken tot aan de grenzen van Australie.

De volle 4-sterren waard, maar door de slappe productie een halve eraf.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ik kan de klachten over de geluidskwaliteit niet zo plaatsen eigenlijk. Gewoon een volvette jaren '80 rocksound, een beetje de Australische Big Country.

Erg fijn album verder, het ene nummer nog catchier dan het andere.

avatar van vielip
Laatst dit album op lp meegenomen. Te gekke plaat! Denk Inxs, (oude) U2, Big Country, Midnight Oil en dat soort bands en je hebt een prima beeld van Noiseworks. Geweldige zanger en de nummers zijn stuk voor stuk prima. Zoals hierboven al ergens wordt beweerd had de single Touch met wat meer plug werk een mega hit kunnen (of eigenlijk moeten) worden. Heerlijk nummer! De productie klachten snap ik ook niet eerlijk gezegd. Niks mis mee.

avatar van Rainmachine
vielip schreef:

De LP klinkt veel beter dan de CD, die is rete schel. Voor de rest is dit een top album, fantastisch gitaarwerk ook overigens. Die gozer trekt de nummers helemaal open met zijn solo's, bijzonder fraai gedaan. Blijft ook na al die jaren lekker klinken. Gooi er een halve punt bij op.