Lake of Tears - Moons and Mushrooms (2007)

Zweden
Label: Dockyard 1

1. Last Purple Sky (6:02)
  2. You Better Breathe While There's Still Time (4:12)
  3. Waiting Counting (4:39)
  4. Like a Leaf (5:05)
  5. Children of the Grey (4:33)
  6. Head on Phantom (4:28)
  7. Island Earth (5:04)
  8. Planet of the Penguins (6:25)
  9. Is There a Better Way? * (3:50)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik heb deze ook maar eens een kans gegeven in het kader van mijn ontdek-2009-expeditie en deze bevalt mij niet zo: het is wel loeihard, maar ik heb het idee dat ik alles al eens heb gehoord en blijkbaar gaat dit soms door onder de noemer “Gothic Metal”. Ik heb niet veel affectie met al de bloody subgenres: het bevalt me of het bevalt me niet. Ik vind hier weinig variatie en soms vind ik het te poppy. Waiting Counting vind ik wel een prima heavy nummer. Like a Leaf en Children of the Grey zijn ook best aardig, dus het betere werk volgens mijn bescheiden mening bevindt zich in het midden van deze plaat.
Een andere versie bevat als bonustrack een Status Quo cover, namelijk Is There a Better Way?, op een limited edition. Limited editions, de zieke van de moderne muziektijd… Ik heb de correctie aangevraagd, maar covers voegen over het algemeen weinig of niets toe.