Sha La Das - Love in the Wind (2018)

R&B / Soul
Label: Dunham

1. Open My Eyes (3:45)
  2. Just for a Minute (3:48)
  3. Summer Breeze (2:36)
  4. Okay My Love (3:37)
  5. Sha La Da La La (Christmas Time) (3:21)
  6. Those Years Are Over (3:58)
  7. Do What (3:13)
  8. Carnival (4:43)
  9. You Never Know Whether (2:49)
  10. It's You (3:22)
  11. Love in the Wind (3:15)
avatar van Venceremos
Doowop harmonieën van vader en zonen Schalda, begeleid door de Daptone allstars. Dat laatste is bij mij een garantie op een voldoende. Erg plezierige luisterplaat met als hoogtepunt toch wel het openingsnummer.

Sowieso zijn ze bij Daptone goed bezig (met de subsidiaire labels Wick en Dunham). Psychedelica van Michael Rault, heerlijke rocksteady van The Frightnrs en de fuzzrockende Mystery Lighhts verdienen wmb meer aandacht.

avatar van Reijersen
Als label staat er Dunham dus Daptone heeft er ook iets mee te maken. De basis van dit album zijn de doowop harmonieën van de familie Schalda. De kwaliteit is wat wisselend. Zo is de pyschedelisch aandoende opener erg fijn, maar de groove in Just for a Minute niet groovy genoeg. Die groove zit er dan bijvoorbeeld wel weer goed in bij Do What, maar is You Never Know Whether mierzoet. Een album voor songpickers dus.