All Them Witches - ATW (2018)

Label: New West

1. Fishbelly 86 Onions (6:02)
  2. Workhorse (5:44)
  3. 1st vs. 2nd (5:58)
  4. Half-Tongue (4:35)
  5. Diamond (6:09)
  6. Harvest Feast (10:45)
  7. HJTC (5:48)
  8. Rob's Dream (6:51)

avatar van Mausie
Ik ken eigenlijk alleen hun eerste album, op aanraden van mijn huisgenoot, en die vond ik heel erg tof. Dus heb wel zin in deze nieuwe release, benieuwd hoe hun sound zich heeft ontwikkeld.

avatar van IMPULS
Wat ben ik hier nieuwsgierig naar.
Het nummer "Fishbelly 86 Onions"is weer recht voor zn raap. Eerlijke rock met die als een one take-sessie uit je boxen knalt.
Veelbelovend!
Wederom....

avatar van Woutout
Diamond is ook heel erg fijn!

avatar van Woutout
Rob's Dream!!! Wat een afsluiter zeg...

avatar van Mausie
Eerste indruk na een keertje luisteren is erg positief. Rob's Dream is idd een mooie afsluiter, heerlijk als het helemaal los gaat in de laatste minuut. Ook Diamond springt eruit, onheilspellend en dreigend.

avatar van IMPULS
Dit is zo'n album die de eerste keren luisteren vlak klinkt.
Maar daarna gaat het All Them Wiches-principe weer werken: je gaat de instrumenten tot je krijgen, het ritme, de gitaar(erupties), de huiveringwekkende zang....
Er nog iets bovenuit steekt Robby Staebler: de drummer. Regelmatig bepalend in het oor gezet en o zo verslavend tijdens meerdere composities.
Nu 8 keer geluisterd en nog niet genoeg...Dat wordt alvast een 4.

avatar van guido schrager
sluit me bij IMPULS aan, echt groeiplaat, werkt verslavend. Jammer dat ik m'n vinyl versie nog steeds niet binnen heb via Bol.

avatar van jorro
Ik vind het begin een beetje stroef, maar de tweede helft van het album is wel erg sterk. Dat begint met Half-Tongue waarbij afsluiter Rob's Dream zelfs ijzersterk is.

avatar van jorro
All Them Witches, is een band die zich niet makkelijk laat vangen in de traditionele genres. Oorspronkelijk uit de creatieve krochten van Nashville, Tennessee, heeft deze groep zich ontpopt als meesters in het vermengen van psychedelische rock met een snufje blues en een vleugje stoner rock. Hun muziek, doordrenkt met een etherische sfeer en gelaagd met rijke, sonische texturen, nodigt de luisteraar uit op een odyssee door landschappen van diepe emoties en mystieke verhalen.

All Them Witches, genoemd naar een line uit het iconische boek "Rosemary's Baby", belichaamt een mix van het occulte en het transcendentale, met teksten die vaak neigen naar het esoterische. Hun muziek spreekt tot de verbeelding, roept beelden op van verre oorden en vergane tijden, en doet luisteraars zweven tussen droom en realiteit.

De band belichaamt de ziel van experimentele rock met hun creatie "ATW". De magie die zij weven met hun instrumenten is niet enkel een auditieve ervaring maar een reis door de vele lagen van bewustzijn en emotie. Hun vaardigheid om sfeer te scheppen met een simpel akkoord of een fluisterende zanglijn is niets minder dan betoverend.

In een wirwar van melodieën die zowel het etherische als het aardse omarmen, staat "ATW" van All Them Witches als een monoliet in het landschap van moderne muziek. Deze verzameling klanken, uitgebracht op de 28e september van 2018, vervoert de luisteraar naar een domein waar tijd en ruimte vervagen in de echo's van hun psychedelische blues men stonerrock

De tracks op dit album zijn als een mozaïek van klanklandschappen, variërend van de diepe, trillende baslijnen tot de haast etherische gitaarsolo's die de luisteraar meenemen op een vlucht door onbekende dimensies. Een nummer als "Fishbelly 86 Onions" biedt een rijke textuur aan geluiden, waarbij elke noot en elk ritme lijkt te ademen met een levenseigen mysterie." Workhorse" is wat zwaarder van gemoed

Bijzonder aan "ATW" is hoe het album fluctueert tussen momenten van intense, bijna tastbare zwaarte en plotselinge uitbarstingen van lichtheid en lucht. Deze dynamiek houdt de luisteraar geboeid, elk nummer nodigt opnieuw uit om de diepte van hun muzikale landschap te verkennen.

In de essentie van "ATW" vindt men een verkenning van de contrasten die inherent zijn aan het menselijk bestaan: licht en donker, stilte en storm, chaos en orde. All Them Witches heeft met dit album een kunstwerk geschapen dat niet alleen gehoord maar ook gevoeld moet worden. Hun muziek is een ode aan de ongrijpbare schoonheid van het leven, vastgelegd in de trillingen van hun instrumenten.

Eerder verschenen op www.jorros-muziekkeuze.nl