Michael Hurley, The Unholy Modal Rounders, Jeffrey Fredericks & The Clamtones - Have Moicy! (1976)

Folk / Country
Label: Rounder

1. Midnight in Paris (3:17)
  2. Robbin' Banks (3:59)
  3. Slurf Song (3:19)
  4. Jackknife / The Red Newt (3:30)
  5. Griselda (2:23)
  6. What Made My Hamburger Disappear (3:07)
  7. Sweet Lucy (4:06)
  8. Country Bump (2:38)
  9. Fooey Fooey (2:56)
  10. Jealous Daddy's Death Song (2:04)
  11. Driving Wheel (3:46)
  12. Weep Weep Weep (2:13)
  13. Hoodoo Bash (3:29)
Social_Mask
Eigenlijk totaal het tegenovergestelde van 'Armchair Boogie'. 'Have Moicy!' is wel erg melig en speels vergeleken met het sombere van het eerdergenoemde album. Dat maakt het niet minder, maar het is wel eventjes wennen. Het is veel meer country. Ikzelf moest direct denken aan die film van Clooney - iets met Oh Brother, where art though! Je zou het misschien kunnen verwijten dat het een beetje onzinnig is, maar het is iig wel erg leuk.

Mijn voorkeur gaat weliswaar uit naar 'Armchair Boogie', maar dit kan ik ook zeker waarderen. Heb de hele tijd met een glimlach zitten luisteren naar de muziek die Hurley hier de luisteraar voorschotelt.

Wil je een gezonde lach, met de nodige kwaliteit, grijp dan naar 'Have Moicy!'. En wat zijn die teksten toch weer heerlijk vreemd op momenten.