Szun Waves - New Hymn to Freedom (2018)

Electronic / Jazz
Label: The Leaf

1. Constellation (5:36)
  2. Fall Into Water (6:52)
  3. High Szun (7:05)
  4. Temple (6:51)
  5. Moon Runes (5:58)
  6. New Hymn to Freedom (12:17)
avatar van Slowgaze
Groep bestaande uit Laurence Pike (PVT), Luke Abbott, en Jack Wyllie van Portico Quartet. Het werk van de eerste twee namen ken ik niet, maar Portico Quartet is hier duidelijk in terug te horen: op de grens tussen jazz en elektronische muziek, maar dan nog wat abstracter dan PQ. Ik ben nog even bezig m'n weg goed in deze plaat te vinden, maar zodra het zover is, ga ik er waarschijnlijk een mooi aantal sterren aan hangen.

avatar van -SprayIt-
Prachtige plaat, zeer knap gemaakt. Voor mijn smaak af en toe wel iets te chaotisch en vind het geluid van de drums niet zo mooi opgenomen of te overheersend. Staat op nr. 1 qua ambient op AOTY, was daardoor benieuwd geraakt. Doet me wat denken aan Floating Points of James Holden van de laatste jaren. Tof dat Luke Abbott bij dit genootschap hoort, heb hem wel hoog zitten.