High on Fire - Electric Messiah (2018)

Label: eOne

1. Spewn from the Earth (3:59)
  2. Steps of the Ziggurat / House of Enlil (9:21)
  3. Electric Messiah (4:16)
  4. Sanctioned Annihilation (10:29)
  5. The Pallid Mask (5:15)
  6. God of the Godless (5:20)
  7. Freebooter (4:57)
  8. The Witch and the Christ (6:32)
  9. Drowning Dog (6:43)
avatar van [WZ]
Nice, altijd leuk nieuwe HoF!

..en 2 tracks rond de 10 min? Hmm, ziet er goed uit..

avatar van P8371G
En alweer een zeer acceptabele en lekkere H.O.F. ,iedere keer weten ze toch weer een goede plaat af te leveren,ook te zien aan de hoge scores hier bij iedere Cd, van mij krijgt deze 3.0 ,zeer coole band nog steeds.

avatar van Burning Kingdom
Deze ode aan wijlen Lemmy van Motörhead is misschien wel hun beste album sinds Death Is This Communion. Des Kensel is hier weergaloos. Jammer dat-ie de band heeft verlaten.

Plaat is helaas wat ondergesneeuwd door The Sciences.

Mssr Renard
De titelsong van deze plaat heeft gewoon een grammy-award gewonnen. Niet dat dat mij wat zegt, maar het is wel tof.

Deze plaat is een eerbetoon aan Lemmy. Het hele verhaal staat op de bandcamp-pagina van de band:
Electric Messiah | High On Fire - highonfire.bandcamp.com

Dus ik ga dat niet zitten overtikken.
Ik merk wel dat deze plaat sneller en extremer is dan de voorgaande. Meer thrash-invloeden en hier en daar klinkt het bijna oldschool-deathmetal. Het is wel echt een bulldozer van een plaat, en dat zint me wel.