Outer Heaven - Realms of Eternal Decay (2018)

Label: Relapse

1. Vortex of Thought (3:51)
  2. What Lies Beneath (2:05)
  3. Pulsating Swarm (3:49)
  4. Multicellular Savagery (3:36)
  5. Echoes from Beyond (2:53)
  6. Tortured Winds (2:04)
  7. Bloodspire (4:15)
  8. Sacrificial Evolution (3:35)
  9. Putrid Dwelling (2:29)
  10. Decaying Realms (4:37)
avatar van Don Cappuccino
What Lies Beneath
Bloodspire
Putrid Dwelling

Outer Heaven heeft mijn antwoorden op de vragenlijst ''wat voor deathmetal luister jij graag?'' ingezien, dat kan niet anders. Deathmetal heeft een belachelijk goed jaar, de vette releases vliegen je om de oren. Het Amerikaanse Outer Heaven sluit daar vrolijk bij aan. Riffs, riffs, riffs en nog eens riffs! Verwrongen dissonante exemplaren, modderige midtempo, kronkelaars en dreigende tremolo. Fucked up hoemparitmes, meeslepende doomachtige ritmes, nekbrekende midtempo stukken en jazzy Demilich-toestanden. Een zanger die klinkt alsof hij door de rest van de band vanuit de diepste grot is gescout om deze plaat in te brullen.

Of heel kort: SMERIG. LEKKER. LUISTEREN!

avatar van Kronos
Don Cappuccino schreef:

Vanuit het diepste graf in die diepste grot.