Prodigy - Return of the Mac (2007)

Label: Koch

1. The Mac Is Back (Intro) (1:53)
  2. Return of the Mac (New York Shit) (2:59)
  3. Stuck on You (4:29)
  4. Mac 10 Handle (4:15)
  5. Down and Out in New York City (0:32)
  6. The Rotten Apple (3:06)
  7. Madge Speaks (1:16)
  8. Take It to the Top (3:22)
  9. P. Speaks (1:05)
  10. 7th Heaven (2:44)

met Un Pacino

11. Bang on 'Em (3:39)
  12. Nickel and a Nail (2:57)
  13. Legends (3:58)
  14. Stop Fronting (3:06)
eazyfan
Hij staat er dan Vet. Heb ik staan, binnenkort eens luisteren, ik verwacht best veel, ofja toch iets om 3,5* voor te geven, alle producties door The Alchemist, gastartiesten lijken me niet teveel.

Zal zeker Vet zijn; heel album over de Mac.

avatar van Conway Twitty
Valt tegen dit album. Zeer ongeinspireerde Prodigy, zeer weinig tracks die de moeite waard zijn. Beats zijn ook veelal zeer matig.

Harco
Na Mac 10 Handle en New York Shit dacht ik dat 'ie op de weg terug was... maar dat is 'ie niet.

eazyfan
Als ik zo de eerste 2 stemmen zie lijkt deze Cd me erg slecht, ahja mijn verwachtingen van een beter album (3,5*) zijn nu gezakt naar gewoon goed album (3*), hopelijk dat nog. Ik hoop op nog 1 uitschieter miss net 2.

avatar van thomzi50
Heb dit album 2x vluchtig geluisterd en het klonk allemaal heel slap

KSPR
On geïnspireerd, slappe texten, gastartiesten die niks toevoegen en saaie beats. Heel saai album om te luisteren, lijkt wel alsof Prodigy een album MOEST uitbrengen van z'n label, en daar totaal geen zin in had.

2.0*

ik verwacht best veel, ofja toch iets om 3,5*
zijn nu gezakt naar gewoon goed album (3*)
Ik hoop op nog 1 uitschieter miss net 2

allemaal lose verwachtingen, net geluisterd, nergens speciaal, nergens echt boeiend, geen enkele uitschieter, owja die gastartiesten die hier staan heb ik niet staan, echt alleen Prodigy die je hoort: 2* dan maar omdat het leuk wegluisterde en uit respect voor Prodigy voor wie hij was.

PS: Heeft deze Cd echt die gastartiesten? Ik hoorde echt alleen Prodigy tenzij ik een verkeerde versie heb, maar mijn tracklist klopte wel.

|Joël|
Toen ik deze toevoegde ben ik uit gegaan van de tracklist volgens cduniverse én amazon.com, dus 2 bronnen die hadden allebij deze tracklist alleen dan zonder die gastartiesten maar die stonden er nog van de persoon die deze oorspronkelijk had toegevoegd en die heb ik toen maar laten staan maar ik heb dit album nog niet geluisterd dus of die gastartiesten er nou echt op staan weet ik niet.

avatar van MJ_DA_MAN
Prodigy had al gezegd dat ie niet zo heel veel moete had gedaan voor deze mixtape maar gewoon zag als een snel tussendoortje.

KSPR
Had hij het net zo goed niet uit kunnen brengen.

Dit is een smet op Prodigy.

avatar van MJ_DA_MAN

avatar van thomzi50
Ja, bij mij staan er ook geen gastartiesten op.

avatar van Sjoerd_
Is deze echt zo slecht? Ik heb hem nog niet beluisterd maar ik lees op een aantal sites wel positieve reviews en ook in The Source.

Dr.Greenthump
Alsof The Source deze dagen nog relevant is ...

Waarom niet?

Net geluisterd en hij is totaal niet wat ik er van verwacht had. Het hele album is geproduceerd door The Alchemist en ik ben wel wat beters van hem gewend. Saaie beats, saaie Prodigy. Ik hoop dat H.N.I.C. 2 beter wordt.

Erg saaie lusteloze beats en een Prodigy die niet kan boeien. **

avatar van Sjoerd_
Het ziet er niet naar uit dat H.N.I.C. 2 binnenkort komt, Prodigy moet binnenkort 3,5 jaar de bak in: http://www.statemagazine.nl/state.php/nieuws#article3336

MJ_DA_MAN schreef:
Volgens mij is dit een compleet andere tracklist...

Ik heb hem aangepast; enige feature is Un Pachino.

MJ_DA_MAN schreef:
Volgens mij is dit een compleet andere tracklist...

Ik heb hem aangepast; enige feature is Un Pachino.

...en om hier op terug te komen:

Harco schreef:

Valt harstikke mee. Zo slecht is het niet; zelfde niveau als The Kush.

Mezelf
Nou, dat vind ik slecht genoeg hoor.

Het is echt jammer dat Prodigy geen enkele goede rijm meer kan schrijven of freestylen, want de man was namelijk zo goed op The Infamous en Hell On Earth.

Dit is gewoon pure troep, en ook The Alchemist, die ik vaak steengoed vind, is gewoon niet in vorm op deze plaat. Ik heb wel eens betere werken gehoord.

avatar van ThingMan
Ik denk dat zijn slechtste album wel is. Alleen Stuck On You vond ik wel ok. De rest vond ik zwaar tegenvallen. Van zowel Prodigy als Alchemist.

avatar van blunt187
verwachte hier een klein beetje van. hoopte dat het een beetje leek op h.n.i.c maar die hoop was snel wag na mac 10 handle e.d.

avatar van hiphopisntdead
Toch vind ik dit een goed album, ik weet dat alle tracks gebruikt zijn, maar het zet een soort sfeer uit de jaren 70 voor mij. Jammer dat de beats al gebruitk waren, maar daar is het een mixtape voor.
Toch vind ik dit erg goed, als je een beetje over P's teksten heen kijkt.
Mac 10 Hanlde vind ik een erg goed nummer

avatar van hiphopisntdead
kan iemand mij vertellen welk nummer de skit achter 'Return of the mac (new york shit)' is?
je hoort Evidence dan (over een alchemist beat?) rappen:
'Since back then return with a mac 10'

avatar van KILLERBEE99
Een wel aardig album van Prodigy. Of dit album steld niet zo veel voor of Prodigy+Havoc bevalt me beter!

avatar van jemo3der
Valt me best mee, de beats van Alchemist zijn ook niet fout. Prodigy is een beetje zijn flow kwijt op dit album vind ik, had wel wat beter gekund. Vind '"Return of the Mac'' een erg goed nummer, met 2Pac in het refrein...

Rene1979
Hele cijfer hier gaat nergens over. Dit is gewoon een dope mixtape! Prodigy op dreef en beats zijn dope.!