Strangelove - Strangelove (1997)

Label: Food

1. Superstar (4:58)
  2. Freak (3:19)
  3. Someday Soon (4:28)
  4. Wellington Road (5:51)
  5. The Runaway Brothers (4:10)
  6. Another Night In (6:32)
  7. The Greatest Show on Earth (4:16)
  8. Little Queenie (5:06)
  9. She's on Fire (4:36)
  10. Mona Lisa (6:38)
  11. Jennifer's Song (11:27)
Opvallend dat hier nog geen bericht bij staat en dat er maar zo weinig stemmers zijn... Dit is bepaald niet het beste album van Strangelove, maar nog altijd een 4* waard, wat mij betreft. Patrick Duff zat in deze tijd wat beter in zijn vel en dit album klinkt daardoor een stuk minder duister en depressief dan zijn voorgangers. Het betekende bijna een doorbraak (ze kregen zowaar airplay op 3FM met Freak), maar uiteindelijk mocht het niet baten, want Strangelove ging na dit album uit elkaar.

Al met al een van de betere Britse bands uit de jaren '90 en samen met Marion een aanrader voor mn. Suede-fans.

avatar van Raspoetin
Ik vind Superstar een briljant nummer, ken de rest van het album helaas nog niet.

avatar van Omsk
Loop ik van de week een CD-zaak in Nijmegen binnen, zie ik in de bakken ineens het kaartje 'Strangelove' staan . Ik heb al in heel wat CD-winkels de S-bak ondersteboven gehaald voor deze band (en voor Swans - en voor Slowdive) maar hier lagen ineens pontificaal twee Strangelove-albums. Lagen ja, want ik heb ze natuurlijk meegenomen .

Dit album was dus hun laatste en - zoals dat lijkt te gaan in de Britpop-scène (met Suede, met Mansun, maar niet met Pulp) - volgens sommigen ook hun minste. Het donkere randje van de eerste twee albums is op deze CD bijna verdwenen. Daarom doet het geheel op momenten ietwat *sorry* Queen-achtig aan, het had hier en daar ook wel wat rauwer gemogen. In die zin zijn L&OD en TFTROYL inderdaad beter. Maar Duff wist toch verdorie wel hoe hij een liedje moest schrijven. Runayway Brothers vind ik tot op heden het leukst.

En nu ga ik Marion eens tegen het licht houden, Herman .

Leuk.

Geen idee of Marion nog makkelijk te krijgen is trouwens... Maar wie weet heb je geluk.

avatar van Omsk
Marion is reeds binnengehaald .

Hier kan trouwens even zo goed een halfje bij, de eerste twee nummers zijn eigenlijk nog best rauw en Wellington Road blijkt ook een pareltje te zijn. Op de Engelse wikipedia staat trouwens dat er een nieuwe CD van Strangelove uit is - een verzamelaar van b-kantjes. Heeft iemand daar al beslag op weten te leggen?

fastpulseboy
idd een erg fijn plaatje, laatst na lange tijd weer eens opgezet. Was altijd veel meer fan van hun oudere platen maar toch heeft deze de tand des tijds goed doorstaan.
Qua b-kanten cd heb ik nog niks gehoord, heb indertijd alle singles verzameld, dus dat hebben we niet nodig...

Ik heb ook een hoop singles uit die tijd, maar de resterende b-kantjes slechts op tape. Dus misschien toch wel interessant voor mij, die verzamelaar. Maar dan moet ie wel compleet zijn...