Tord Gustavsen Trio - The Other Side (2018)

Noorwegen
Jazz
Label: ECM

1. The Tunnel (6:04)
  2. Kirken, den Er et Gammelt Hus (5:13)
  3. Re-Melt (5:17)
  4. Duality (4:37)
  5. Ingen Vinner Frem Til den Evige Ro (3:54)
  6. Taste and See (3:14)
  7. Schlafes Bruder (4:54)
  8. Jesu, Meine Freude / Jesus, Det Eneste (4:32)
  9. The Other Side (3:24)
  10. O Traurigkeit (3:33)
  11. Left Over Lullaby No.4 (2:28)
  12. Curves (6:19)
avatar van Broem
Benieuwd. De songtitels doen me wel een beetje huiveren. ‘T is toch nog geen kerst

avatar van Bill Evans
Ik vind 'm weer net zo mooi als de vorige. Ik hoor helegaar geen kerst trouwens

Bill Evans schreef:
Ik vind 'm weer net zo mooi als de vorige. Ik hoor helegaar geen kerst trouwens

Gelukkig maar. 1e draaibeurt erop zitten. Klinkt wel wat rustig en binnen de lijntjes. Gaat komende week nog wel 'n paar keer voorbij komen.

avatar van Broem
'Don't judge a cd by it's songtitles' is de les die ik weer geleerd heb na het beluisteren van dit nieuwe album van Tord Gustavsen. Heb weinig verstand van klassieke muziek maar herkende toch wel wat Bach nummers bij het zien van de titeltracks. Kerst kwam dichtbij. Niks van dat. Tord laat wederom horen waartoe hij in staat is. Met zijn vaste trommelaar Jarle Vespestad laat hij weergaloze liedjes horen die feilloos in de stijl passen van zijn eerdere albums. Tord weet mij al jaren te boeien met als klap op de vuurpijl het weergaloze Tord Gustavsen / Simin Tander / Jarle Vespestad - What Was Said (2016) met zangeres Simin Tander. Verstilde schoonheid in perfectie gespeeld. THE Other Side klinkt wat braver en binnen de lijntjes maar wederom een dikke voldoende.

avatar van Manfield
On point geschreven, Broem. "What Was Said" is veel interessanter. Toch is deze plaat niet slecht.. Maar gewoon minder speels en wellicht daardoor ook braver.

avatar van Mjuman
Eerlijk gezegd was dit album - raar wellicht met het huidige weer - een beetje ondergesneeuwd door andere releases/aankopen. Zal dit weer eens wat aandacht geven.

Gustavsen/Vespestad zijn trouwens jarenlang de steunpilaren geweest van Silje Nergaard; lichte, vocale jazz - met een typische love or hate stem. Met NSJ wel eens meegemaakt dat je het duo G/V tweemaal op één avond kon zien, als begeleiders van Silje (en dan had ik altijd het gevoel dat de heren veel meer konden, maar niet mochten) en als onderdeel van het trio en ook dan valt op dat ze zeer ingetogen spelen.

A propos interessante Noorse releases: Anneli Drecker (zangeres van Bel Canto en gastvocaliste van Röyksopp) heeft vorig jaar Revelation for Personal Use uitgebracht en onlangs met Ketil Bjørnstad Suite Of Poems (ECM)