menu

Aoife Ní Fhearraigh - Aoife (1996)

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Ierland
Folk / Wereld
Label: Gael-Linn

  1. Ansacht Na Nansacht (4:01)
  2. Seacht Suáilci Na Maighdine Muire (4:39)
  3. Nil Sé 'Na Lá (3:40)
  4. Nuair a Bhí Mise Óg (3:44)
  5. Cailín Na Gruaige Báine (5:28)
  6. Ainnir Dheas Na Gciaghfholt Donn (3:13)
  7. A Neansaí 'Mhíle Grá (6:27)
  8. Caitlin Traill (3:25)
  9. Mo Ghrá Thú (Salm 17) (2:28)
  10. Cailín A' Tsléibhe Ruaidh (3:18)
  11. Úrchnoc Chéin Mhic Cáinte (4:58)
totale tijdsduur: 45:21
zoeken in:
avatar van jorro
4,0
"Aoife" van Aoife Ni Fhearraigh is een album dat zich onderscheidt door zijn unieke klanklandschappen en emotionele diepgang.

In deze artistieke exploratie onthult Ni Fhearraigh een amalgaam van traditionele Ierse folklore verweven met een contemporaine resonantie die luisteraars meevoert op een idyllische odyssee. De melodieën, doordrenkt met de melancholie en vreugde van de Ierse ziel, werken als een spiegel van het rurale hart, waar elke noot en iedere trilling een verhaal vertelt van tijdloze tradities en vergeten legendes.

Het vocale bereik van Aoife is ronduit betoverend; haar stem, zo helder als een bergbeekje, vervoert de essentie van Ierse mythen en de zachte fluisteringen van de natuurlijke wereld. Haar interpretaties zijn geen simpele herhalingen, maar eerder een herinterpretatie van klassieke thema's door een modern prisma, waardoor elke track resonantie vindt in zowel het verleden als het heden.

De instrumentatie op het album biedt een rijk tapijt van klanken, van de serene tonen van de harp tot de diepe resonantie van de bodhrán, elke compositie vormt een harmonische synergie die de luisteraar meeneemt naar de groene heuvels en mistige kusten van Ierland. Het is een auditieve reis die niet alleen de oren maar ook de ziel raakt, een zeldzame fusie van natuurlijke schoonheid en muzikale meesterschap.

"Aoife" is, kort gezegd, een fijn werk dat getuigt van de kracht van muzikale vertelling. Het album staat als een monoliet van culturele erfgoed, een toetssteen voor diegenen die verlangen naar een diepere verbinding met de Ierse muzikale traditie en tegelijkertijd een brug willen slaan naar universele menselijke emoties. Het is een album dat niet enkel beluisterd, maar werkelijk ervaren dient te worden.

Waardering 7,5

Eerder verschenen op www.jorros-muziekkeuze.nl

avatar van Lura
4,0
Niet alleen een geweldige zangeres, jorro, maar ook een buitengewoon sympathieke en grappige vrouw. Ongeveer 25 jaar geleden live zien optreden tijdens een Iers folkfestival in De Stoelenmat in Bergen op Zoom.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:19 uur

geplaatst: vandaag om 20:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.