Ten - Illuminati (2018)

Label: Frontiers

1. Be as You Are Forever (8:04)
  2. Shield Wall (5:39)
  3. The Esoteric Ocean (5:05)
  4. Jericho (5:47)
  5. Rosetta Stone (6:14)
  6. Illuminati (5:42)
  7. Heaven and the Holier-Than-Thou (5:28)
  8. Exile (5:16)
  9. Mephistopheles (5:13)
  10. Of Battles Lost and Won (5:45)
avatar van Rinus
Op de verlanglijst.

avatar van BlauweVla
De tweede vrijgekomen track met de titel "The Esoteric Ocean" bevalt me een stuk beter als de eerste, "Jericho" (hoewel deze wel vette gitaarsolo's bevat). Kan maar zo dat dit weer een fijn album is van Ten, want een slechte plaat heb ik nog nooit van ze gehoord. Neemt niet weg dat ik misschien een aanschaf oversla en een ander Ten album van de laatste 5 jaar nog es opzet, een beetje het Axel Rudi Pell syndroom...

avatar van jasper1991
'Be as you are forever' behoort tot het betere Ten-werk, ook 'The esoteric ocean' is prima. Heerlijke band met epische rock zonder irritante powermetal-drums, en wát een zanger.

avatar van Rinus
Weer een kwalitatief hoogstaand classic rock album met wat prog en metal randjes. Het album is wat heavier dan het voorgaande album en er staat geen echte ballade op. De 3 gitaristen krijgen in de nummers alle ruimte. Hughes heeft een mooie stem (vind ik dan), niks schreeuwerigs of anderzijds, maar gewoon een "warme" stem. Productie is weer prima voor elkaar, evenals het artwork.