Azusa - Heavy Yoke (2018)

Label: Solid State

1. Interstellar Islands (3:40)
  2. Heart of Stone (3:47)
  3. Heavy Yoke (4:01)
  4. Fine Lines (1:57)
  5. Lost in the Ether (3:15)
  6. Spellbinder (2:40)
  7. Programmed to Distress (3:03)
  8. Eternal Echo (3:24)
  9. Iniquitous Spiritual Praxis (3:38)
  10. Succumb to Sorrow (1:47)
  11. Distant Call (2:53)
avatar van E-Clect-Eddy
Vanaf vandaag tijdelijk te beluisteren, voor de officiële release volgende week vrijdag, via een stream van NPR first listen

Eleni Zafiriadou (Sea + Air) - zang
Liam Wilson (The Dillinger Escape Plan) - Bass
Christer Espevoll (Extol) - Guitars
David Husvik (Extol) – Drums

De beschrijving op de site van hun label Solid State Records (alsof Kate Bush en Slayer samenwerkten) en de aanmoediging van NPR motiveerden om tenminste de singles te beluisteren.

Metal is niet zo mijn ding (tenzij ze het nummer van Gary Numan bedoelen ) en dit kan ik nog wel hebben maar betwijfel dat ik vaker dit experiment op zal zetten.

avatar van Don Cappuccino
De omschrijving van Solid State is echt de grootste onzin die je kan verzinnen. Hoe kun je hier Slayer en Kate Bush in horen? Death en Annette Peacock (wordt ook als referentie gegeven) vind ik al iets meer in de juiste richting. Ik heb net de track Interstellar Islands beluisterd en dat klinkt gewoon als Extol (een van de meest ondergewaardeerde progmetalbands ooit!) met een ietwat vreemdere twist en een zangeres die me aan Julie Christmas doet denken. Ben wel benieuwd naar de gehele plaat na die eerste track.