Young Jesus - The Whole Thing Is Just There (2018)

Label: Saddle Creek

1. Deterritory (5:58)
  2. Saganism vs. Buddhism (6:58)
  3. Fourth Zone of Gaits (4:17)
  4. Bell (6:21)
  5. For Nana (5:34)
  6. Gulf (20:38)
avatar van ZERO
Ik vind het bijzonder dat hier nog geen bericht bij staat, gezien op deze website toch behoorlijk wat fans zitten van oa Slint, Built to Spill en Modest Mouse.

Dit album leerde ik kennen doordat de opener en afsluiter hiervan gebruikt worden als soundtrack in Netflixserie 'the OA'. De stem deed me wat denken aan Jason Molina en de stijl aan een aantal eerder aangehaalde alternatieve 90's-bands. Ik was dus heel benieuwd wie het was.

Young Jesus, leerde Shazam me. Aangename kennismaking. Score volgt.

avatar van Mr.Domestica
Bedankt voor de tip. Dit album verrast me heel erg. Sterke uithalen (de opener!!!) en een lang, slepend slotnummer dat alles uit de kast haalt. Enkel For Nana (opgedragen aan de overleden grootmoeder) valt wat uit de boot, al blijkt het best te passen op eerdere albums van deze band.

De eerdere albums van Young Jesus doen me voorlopig wat minder, al is het potentieel zeker aanwezig en is de voorganger ook de moeite. Maar het is vooral het venijn en de ontregelde stukken die dit album net dat beetje extra geven ten opzichte van die voorgangers.

Saddle Creek ben ik de laatste jaren wat uit het oog verloren, maar ze hebben duidelijk nog sterke bands op hun lijstje.

avatar van Elbow
Ook deze Young jesus ontdekt. En wat een ontdekking. Echt iets voor de melancholische indie post rockers met een hoek af. Ik hoor ook Modest mouse, built to spill en nog vele alternatieve gitaarbands. Het is vooral een dromerige spannend album geworden. Wat is het laatste nummer ‘Gulf’ ( 20 minuten ) een fantastische lange road trip geworden met post rock Invloeden.