Bloodbath - The Arrow of Satan Is Drawn (2018)

Zweden
Label: Peaceville

1. Fleischmann (3:38)
  2. Bloodicide (4:56)
  3. Wayward Samaritan (3:39)
  4. Levitator (4:37)
  5. Deader (4:05)
  6. March of the Crucifers (4:04)
  7. Morbid Antichrist (4:04)
  8. Warhead Ritual (3:38)
  9. Only the Dead Survive (5:06)
  10. Chainsaw Lullaby (3:20)
  11. Ride the Waves of Fire * (3:48)
  12. Wide Eyed Abandon * (5:00)
avatar van Kronos
Nog een dikke maand en dan ligt de nieuwe Bloodbath in de winkels. Opnieuw met Nick Holmes op zang. Verder is er een nieuwe gitarist, Joakim Karlsson van de Zweedse black metalband Craft, waardoor het nog wat duisterder zal gaan klinken. Grand Morbid Funeral beviel me erg goed. Ik kijk uit naar deze.

Rudi1984
Die hoes. [bowdownemoticon]

Rudi1984 schreef:
Die hoes. [bowdownemoticon]

Dit lijkt de standaard te gaan zijn in death en blackmetalland. Zie ook de laatste twee Behemoths en nog vele andere. Je zou er een hoesgelijkenissentopic mee kunnen vullen.

avatar van Kronos
Met welke gelijkenis dan?

avatar van Edwynn
Klassiek schilderij met rechts een band met bandnaam en titel.

avatar van Kronos
Klassiek schilderij gebruikte Morbid Angel al in 1991 en die zwarte band deed me meteen denken aan de albums van Coroner. Maar de voorlaatste van Behemoth heeft toch niet zo'n zwarte band?

Dat van Morbid Angel is waar. Die werd ook al gebruikt door Hexenhaus

Enkele ep's van Behemoth hebben wel dezelfde lay out. God=Dog single bijvoorbeeld.
Er zijn meer voorbeelden. Ik vind het wel sjiek artwork voor een metalplaat

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Dit is de artiest: Eliran Kantor - elirankantor.com. Ik vind het mooi, duister, dreigend, atypisch Metal, het wekt nieuwsgierigheid op. Een op het eerste zicht liefelijk tafereel tot je even langer en dichter kijkt. Eerste nummer klinkt geweldig trouwens.

Edwynn schreef:
Er zijn meer voorbeelden. Ik vind het wel sjiek artwork voor een metalplaat

Een nieuwe standaard had ik er in ieder geval niet in gezien, maar ik zit ook niet met mijn neus op nieuwe releases. Van bestaande klassieke schilderijen zijn veel voorbeelden te vinden. Angel Witch en Celtic Frost schieten me zo ook even binnen. Oudste voorbeeld van die zwarte band dat ik ken moet Coroner zijn. Beetje vergelijkbaar was er in hetzelfde jaar Extreme Aggression van Kreator, later gevolgd door Iron Maiden met Fear of the Dark.

Sir Spamalot, leuk om zijn werk zo bij elkaar te zien. Veel bekende plaatjes uit de metal.

avatar van Bouvier666
Nou ik heb er al een aantal draaibeurten opzitten en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben.
Wat een heerlijke sound heeft deze plaat zeg,
alleen al daarom zet ik em graag op en dan is het ook nog een leuke bijkomstigheid dat de songs ook nog goed en herkenbaar zijn.
Voorlopig mijn favo Bloodbath plaat. Ik ben benieuwd als de nieuwigheid er vanaf is of het ook deze plaats zal behouden.

avatar van Edwynn
Ten opzichte van Grand Morbid Funeral verandert er niet veel. Hooguit dat het geluid nog beter in balans is. Maar ja, we willen toch ook niet dat Bloodbath verandert? Het is nog steeds de ultieme ode aan de Zweedse Sunlightsound. Met sterke nummers volgens de oude school en weinig poespas.

En ik blijf het heerlijk vinden om Nick Holmes weer zo te horen grommen. Dat had ik 10 jaar geleden niet durven dromen.

avatar van DargorDT
Heerlijke sound inderdaad. Duister, met een lekkere groove van begin tot eind. Ik ken de vorige albums nauwelijks beken ik eerlijk. Hoog tijd daar de komende weken eens verandering in te brengen, als liefhebber van o.a. In Flames, Dark Tranquillity, Death, Opeth, Katatonia en Paradise Lost.... De gemeen gruntende Nick Holmes klinkt uiterst overtuigend, de klasse druipt ervan af. Ik moet de albums met Akerfeldt dus nog horen, dat belooft wat...

avatar van Kronos
Ik heb de cd nog steeds niet in de winkel zien liggen maar vandaag eindelijk in de bus gekregen. Die zwarte band op de hoes blijkt een echte band te zijn. Een kartonnetje dat je eraf kan schuiven. Stevig genoeg om bij te houden. Wel mooi want zonder zwarte band komt het schilderij beter tot zijn recht; klik.

avatar van Kronos
Veel verschil met Grand Morbid Funeral is er niet. Op deze laatste klinkt Bloodbath weer net iets smeriger en donkerder. Zeker genietbaar, maar het moet gezegd, behalve het zompige Levitator blijft er weinig hangen. Aangezien death metal weer volop floreert is Bloodbath als project nogal overbodig geworden.

80/100

----------------------------

Resultaat van mijn duik in dit gore bloedbad:

Resurrection Through Carnage: 95/100
The Fathomless Mastery: 95/100