James Steinle - South Texas Homecoming (2018)

Country
Uitgebracht in eigen beheer

1. Leavin' Fort Worth (3:59)
  2. Urban Cowboy (4:34)
  3. Finding Who I Always Shoulda Been (4:40)
  4. Towns Coming to Me (4:54)
  5. Pictures (4:06)
  6. Zancudo Blues (4:16)
  7. South Texas Way (3:20)
  8. Sticky Nickels (3:16)
  9. Look Out Below Mama (3:19)
  10. Give Some More (5:19)
  11. Put It to Sleep (5:24)
  12. Goodbye City (3:30)
avatar van wvv89
Je liked een artiest op social media en die raadt weer een andere artiest aan en ga zo maar verder. Zo kom je uit bij de meest uiteenlopende artiesten / ontdekkingen. Dat is mij ook gebeurd bij deze James Steinle. Artiest Chris King uit Austin, Texas die ik sinds 2016 volg raadde vorige maand via Twitter het nummer Urban Cowboy van Steinle aan en ik was meteen verkocht. Een heerlijk country nummer waar de pedal steel duidelijk hoorbaar is. Urban Cowboy was net pas uitgekomen dus meestal duurt het dan nog een paar maanden voordat een nieuw album verschijnt. Niet bij Steinle, die South Texas Homecoming een paar weken later uitbracht. En ik kan wel stellen dat deze geboren Texaan een prachtig country album heeft afgeleverd.

Steinle zingt vooral over het leven in Texas. Het openingsnummer Leavin' Fort Worth is daar een mooi voorbeeld van en is gelijk een van de hoogtepunten van het album. "Texas she is sleeping, beneath a blanket of rain, because she stayed out all night drinking".
Ook de liefde komt voorbij op South Texas Homecoming in een nummer zoals Pictures. Heerlijk gevoelig gezongen en de fiddle neemt hier de voorgrond. Steinle zingt "We'll see each other soon, and I'll be the one you can show you're pictures to". Heel cliché misschien , maar oh wat een mooi nummer!
Sticky Nickels is een klassiek liefdes country nummer waar de pedal steel, akoestische gitaar en fiddle mooi samenkomen.
Steinle is opgegroeid in het Midden-Oosten en zingt daar over in Look Out Below Mamma. Een luchtig en vrolijk nummer. De laatste drie nummers na Look Out Below Mamma vind ik wat minder en zorgen ervoor dat het album net iets te lang duurt. Niet slecht, maar er had geknipt kunnen worden.

Ik ben blij dat ik Steinle via social media heb kunnen ontdekken want het merendeel van South Texas Coming is bijzonder knap geproduceerd en zorgt er voor dat ik naar dit album teruggrijp. Een van de hoogtepunten van 2018 tot nu toe? Dat zeker. Heeft Steinle potentie om een grote te worden? Dat denk ik ook. Alleen dan moet hij wel verder kijken dan Texas en touren door heel de VS en misschien verder dan dat. Dat moet je denk ook liggen want niet iedere artiest heeft ambitie om overal en nergens op te treden. Kijk naar een Luke Bell, Chris King of Mike Ethan Messick. Juist, voor de meeste hier onbekend.

avatar van jurado
Alles wat ik wilde zeggen over dit werkelijk magistrale album heeft wvv89 al gedaan, waarvoor dank.

avatar van heicro
Bij het laatste bericht van jurado zag ik dat ik niet gestemd heb en dat terwijl ik James Steinle vaak heb aangeprezen in mijn radioprogramma als een welkome nieuwkomer in de (alt) country scene. 'Towns Coming to Me ' is mijn favoriet, maar Leavin' Fort Worth en 'Give Some More' mogen er ook zijn. Vier sterren en ik moet het album maar weer vaker beluisteren.