Wally Tax - The Entertainer (2002)

Label: Virgin

1. The Entertainer (4:49)
  2. It's Gonna Hurt Forever (2:41)
  3. Cloudburst (4:35)
  4. Liar (2:03)
  5. Never Too Far (4:13)
  6. Still Can't Get You Off My Mind (4:01)
  7. Miss Wonderful (2:53)
  8. Yellow (3:17)
  9. Fake It Alone (4:28)
  10. AsA Matter of Fact (4:04)
  11. Mac Mac Nasty (5:50)
  12. You & I (4:18)
tondeman
Een verbazingwekkend goed album, met enkele sublieme composities. Never Too Far, Cloudburst & Still can't get you off my mind zijn echt buitencategorie. Mooie, intieme nummers die intens gebracht worden.
Mooi ''contemporary'' geluid ook, single The Entertainer als lichtend voorbeeld daarvan. Maar tegelijkertijd komt de zware ziel van Wally goed door, dat geeft alles net dat beetje extra. Prachtige stem ook! Al met al zeer de moeite dit album.

LocoHermano
Ben hier erg benieuwd naar. Ik was vandaag bij Da Capo (Utrecht) en heb 'm daar niet gezien. Wel een 'Wally Tax best of' van platenmaatschappij Universal (gekocht natuurlijk)

tondeman
Op de site van 3voor12 staan (http://3voor12.vpro.nl/artiesten/artiest/6803770 (mocht je het nog niet kennen)) een paar leuke dingetjes, waaronder een video van ''The Entertainer'' - niet Wally's beste performance gok ik zo, hij zingt van een briefje in z'n handen en is in slechte staat - maar wel mooi om te zien. Het interview is zeer de moeite!

tondeman
Fantastische versie van Tim Hardin's ''Never Too Far'' ook trouwens.

avatar van rudiger
Weinig berichten bij dit meesterwerk van een legende . Geeft niet Amsterdam doet zelf ook of de man niet heeft bestaan . Deze legende heeft muzikaal Amsterdam op de kaart gezet .
Op dit album staan een paar pareltjes zoals Cloudburst ,,, Still Cant Get You Off My Mind ( kippenvel ) ,,, You & I ,,,, Prachtige composities van Wally zoals we van hem kennen ,Never Too Far vind ik beter dan het orgineel , Miss Wonderful vind ik dan de minste erop . Vorige maand was ik op zijn laatste rustplaats en er staat gewoon een gedenkzuil op zijn graf , zo scheef als de nacht . Deze man had allang van de gemeente Amsterdam de erkenning moeten krijgen die hij verdiend dmv een straatnaam en of borstbeeld . ipv dat hij zijn laatste jaren moest bedelen voor een uitkering en moest solliciteren naar baantjes als wc schoonmaker en dergelijke .. Amsterdam ga je diep schamen want zo ga je niet met legendes om uit jouw stad Jammer dat er maar weinig mensen weten hoe groot Wally was ,, volgend jaar zou hij 75 jaar worden dus ik hoop op iets van de gemeente Amsterdam .
Deze krijgt 5 sterren van mij .

avatar van Gerry Rafferty
Beste Rudiger,
Ik kan me helemaal vinden in je schrijven.
Deze week de 12 cd-box "CLOUDBURST" gekocht met al zijn werk, inclusief The Outsiders, van Wally Tax! Tot voor kort kende ik slechts één single van hem, "Bridges are Burning" uit 1974 en vond dat (ik was toen12 jaar) een geweldig nummer. Nog steeds trouwens! Een documentaire op YouTube nodigde me uit me wat meer te verdiepen in zijn werk en dat was een openbaring! De eerdergenoemde boxset heb ik inmiddels geheel beluisterd en ben tot de conclusie gekomen, wat een begaafde singer-songwriter hij eigenlijk was. En zeer ondergewaardeerd! Horen we nog wel eens iets op de radio van hem? Helaas! Ontzettend triest en jammer, dat Wally zou vroegtijdig aan zijn eind is gekomen. Ook jammer, dat, naar het schijnt, niemand in zijn familie/vriendenkring ook maar een poging heeft ondernomen hem af te helpen van zijn strijd tegen de drank en drugs.