Nana Mouskouri - The Magic Of (1988)

Griekenland
Label: Philips

1. Only Love (4:25)
  2. White Rose of Athens (2:36)
  3. Never on Sunday (3:05)
  4. Yesterday (3:18)
  5. Amazing Grace (4:25)
  6. Try to Remember (3:09)
  7. The Power of Love (5:37)
  8. Bridge over Troubled Water (4:19)
  9. Only Time Will Tell (4:11)
  10. Morning Has Broken (3:00)
  11. And I Love You So (4:02)
  12. Ave Maria (3:55)
  13. Love Me Tender (3:23)
  14. Nights in White Satin (4:34)
  15. Song for Liberty (4:01)
  16. Lonely Shepherd (4:28)

avatar van mathias
wat is me dit???

avatar van george clinton
Nana Mouskouri, de popdiva die nooit van brilmontuur zal veranderen. 'Only Love' galmde in de jaren '80 door de luidsprekers die meer bewogen dan zij ooit deed op het podium. Het is kitsch, van het slechte soort. Engelstalige doorleefde schlagermuziek. En de dame meent wat ze doet.

avatar van Saldek
Er staan er maar twee van haar op MM terwijl ze er echt vele heeft gemaakt. Ik vind haar muziek ook niet echt van je 'het', maar ik ga niet mee met george clinton. Haar muziek klinkt in onze oorkes wellicht als schlager, maar het is toch echt veelal griekse volksmuziek. Ze meent ook inderdaad wat ze zingt, de muziek is immers haar roots. Wat wel jammer is is dat ze een album als dit heeft gemaakt, het is zo oneigen. Maar het zou oneerlijk zijn alles over een kam te scheren, want luister naar het 'Ave Maria' (Schubert) en getuig de ongelooflijke schoonheid waarmee ze het nummer zingt: niet bombastisch, geen kitsch, maar gewoon mooi gezongen zoals een (klassiek) nummer gezongen mag worden.