menu

The Midnight - Kids (2018)

mijn stem
4,17 (12)
12 stemmen

Verenigde Staten
Electronic / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

  1. Youth (3:09)
  2. Wave (4:31)
  3. Kids (Prelude) (2:13)
  4. Lost Boy (4:37)
  5. Saturday Mornings [Interlude] (0:57)
  6. Explorers (4:16)
  7. America 2 (4:01)
  8. Arcade Dreams (4:03)
  9. Kids [Reprise] (6:04)
totale tijdsduur: 33:51
zoeken in:
avatar van Harlequin
5,0
Compacte plaat welke het beste tot zijn recht komt wanneer het in z'n geheel wordt afgespeeld, van begin tot eind. Als losse tracks misschien minder bijzonder dan sommige van andere platen, maar als album in z'n geheel echt fantastisch en mijn favoriet van The Midnight.

Alle tracks passen qua sfeer goed bij elkaar en vloeien precies goed in elkaar over. Hierdoor en door de samples van oude commercials en tv-berichten ontstaat een ongeëvenaard nostalgische 80's feel. En de artwork van de LP-hoes is ook echt heel erg nice.

De briljante titeltrack 'Kids (reprise)' waarmee dit album afsluit is een perfecte track op de perfecte plaats op dit album; het brengt je trip naar de jaren 80 tot een emotioneel hoogtepunt om zomaar ineens weer afgelopen te zijn en je achter te laten met kippenvel en weemoedige verlangens naar je jeugd.

Al met al een 'pareltje' van de meest originele synthwave band die er momenteel is.

avatar van Man of Sorrows
4,5
Schrijf Monsters ook niet af, ik ga niet mee in de negatieve comments omtrent die plaat. 'Kids' is beslist geen slechte LP, maar stond destijds wat in de schaduw van hun classic (Endless Summer). Ik moet 'm maar nog eens een draaibeurt geven. Wel een überbandje dit.

avatar van Juul1998B
3,5
Leentjesbuur bij de 80s maar dat vind ik juist prachtig, hoort wel bij het synthwave genre waar the midnight zich in bevindt.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:35 uur

geplaatst: vandaag om 17:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.