Maya Jupiter - Never Said Yes (2018)

1 stem

8. Shake (3:18)

met Omar Offendum

9. The Joy (3:20)

met Marisa Ronstadt

10. Chocolate (On the Cocoa Farm) (3:56)

met Abstract Rude

11. Smile (3:48)

met Aloe Blacc

avatar van E-Clect-Eddy
Net als haar debuut uit 2010 een album met een mix van stijlen.

Maya Jupiter heeft een Mexicaanse vader en Turkse moeder, opgegroeid in Australië en dat hoor je dus terug in haar muziek. Hip Hip, Latin (Wereld muziek) en een flinke dosis Alternative Rock zoals op het miltante Crumble. Politiek getinte teksten die in het ene nummer uitgeschreeuwd worden en in andere weer een zoetere uitvoering kennen.

Het energieke Never Said Yes heeft Ska invloeden die doen denken aan acts als Fishbone maar dan zonder blazers.

De Mexicanen van Los Cojolites voegen hun Latin Folky Roots (Son Jarocho) toe aan het openingsnummer.

De feministische Punk activiste Alice Bag doet een rondje mee op Round One (pun wel intended )

The Joy is het mooiste nummer over de liefde die is ontstaan door de komst van een kind (met verplichte baby-brabbels). Met Marisa Ronstadt, de nicht van de wel bekende Linda.

Chocolate (On the Cocoa Farm) vertelt het verhaal van een kind dat niet naar school kan en gedwongen wordt om te werken om voor zijn familie te kunnen zorgen. Met de prima stem / raps van de voor mij onbekende Abstract Rude.

Wanneer het militante een paar versnellingen lager zit is dit album het best te pruimen. Dan is er meer focus op de compositie /uitvoering en minder op de tekst. Er staan geen slechte nummers op alleen drukken de teksten soms te zwaar waardoor het overbrengen van de boodschap een onbalans geeft in de compositie.