Wild Dogs - Reign of Terror (1987)

Label: Enigma

1. Metal Fuel (In the Blood) (4:55)
  2. Man Against Machine (3:49)
  3. Call of the Dark (4:15)
  4. Siberian Vacation (4:38)
  5. Psychoradio (4:19)
  6. Streets of Berlin (5:11)
  7. Spellshock (3:44)
  8. Reign of Terror (5:48)
  9. We Rule the Night (5:30)
avatar van Rinus
Dit is echt een verborgen metal juweeltje. Rauw, ongepolijst, energiek. De vonken spatten van dit album af. Micheal Furlung schreeuwt zijn stembanden uit zijn keel, Deen Castronava drumt de vellen rond je oren. En het gitaarwerk..... De begintrack Metal Fuel zet gelijk de toon voor het gehele album, dat tot het einde op hoog niveau blijft. Uitgebracht toendertijd op het kleine Enigma label (dat o.a. ook Laaz Roockit met het album Know your enenmy getekend had). Ik had het album eerst op vinyl, maar heb het later op CD gekocht. En het draait nog regelmatig zijn rondjes in de CD speler, 21 jaar na dato van uitkomen. Geweldige hoes, goede produktie.

avatar van Dream Theater
Diezelfde Deen Castronovo zit nu al jaren achter de drumkit bij Journey en die spelen heel andere muziek dan op dit album te horen is. Dit is inderdaad een verborgen metal juweeltje! Hun eerste album is ook de moeite waard. Een van de vele us metal bands die debuteerden op de verzamelalbums van Mike Varney, zoals Culprit, Virgin Steel etc.

avatar van B.Robertson
Was hun tweede album niet een tegenvaller en was er niet sprake van een gecensureerde hoes? Staat me wel iets van bij, praktisch gezien ken ik alleen Reign of Terror; een goed album. Die zanger vind ik niet geweldig met zijn schorre, hese stem maar dat compenseert het drumgeweld van Deen Castronovo wel weer. Er staan de nodige snelle tracks op het album zoals Spellshock en Man Against Machine waarin de drummer kan uitblinken. Gitaarwerk is ook dik in orde. Inderdaad een pareltje van vroeger.

avatar van Von Helsing
Deen Castronova was een echte Shrapnel (het label van Mike Varney) drummer. Cacophony, Tony MacAlpine, Dr. Mastermind, Hawaii, Marty Friedman, hij was overal van de partij. Later overgestapt naar AOR-achtige bands, zoals Bad English en nu dus Journey. Ook audities gedaan bij KISS om de overleden Eric Carr op te volgen.