Magic Affair - Omen (The Story Continues...) (1994)

Duitsland
Dance
Label: CDL

1. The Commutation (2:45)
  2. Omen III (3:56)
  3. In the Middle of the Night (6:20)
  4. Homicidal (6:22)
  5. Fire (6:07)
  6. Water of Sin (4:59)
  7. Under the Sea (1:55)
  8. Carry On (6:01)
  9. Make Your Mind Up (5:37)
  10. Give Me All Your Love (6:19)
  11. Wonderland (5:04)
  12. Thin Line (4:29)
  13. Fall Out (2:18)
  14. Fire [Trance Mix] (6:26)
avatar van Memphis
2 Unlimited, 2 brothers on the fourth floor, Culture Beat enz. Hoeveel van die Euro-house bandjes waren er wel niet. Deze is echter bijzonder want van al die bandjes had deze de beste rapper. Jammer dat die niet helemaal tot zijn recht komt

avatar van Gatver
Poeh... Het is te lang geleden, om me te kunnen herinneren, of zij de beste rapper hadden (2 Unlimited zéker niet!) Die van Captain Hollywood Project vond ik ook altijd wel erg goed! Had, voordat ik deze cd kocht (zo'n 4 jaar later en voor een prikkie), niet het idee, dat ie zo goed was.

avatar van Sjaan
Deze en die cd van culture beat waren voor mij toch wel de toppers uit die tijd en kwalitatief toch wel wat beter dan 2 unlimited,twenty for seven enzo...

Omen III was toch wel een van de tofste eurodanceplaten

avatar van Sjaan
Nr 10 extended was ook goed altijd....

avatar van RogerV
Heb hem eens helemaal geluisterd. Maar Omen III is eigenlijk het enige nummer dat echt de toets weet te doorstaan. Die staat nog altijd recht overeind.

De rest is zonder uitzondering zwak. Flinterdunne, ongeinspireerde producties, nergens fijne hooks of pakkende zanglijnen. Het is een en al ideeenarmoede. Het doet een beetje aan Culture Beat denken maar dan een heel goedkoop B-merk.

avatar van trebremmit
Give Me All Your Love is ook wel tof.

avatar van T.O.
RogerV schreef:
Omen III was toch wel een van de tofste eurodanceplaten

Auuu, dat vind ik toch echt niet. Sowieso vond ik veel van die Duitse Eurodance te Duits klinken, if that makes sense. Bij Culture Beat en Maxx en zo had ik dat ook.

avatar van RogerV
Er zit een flinke scheut nostalgie voor me bij. Hoorde die plaat voor het eerst in een of ander restaurantje in het prachtige Le Mont Sain-Michel waar ik met mijn ouders was voor een voorjaarsvakantietrip. Na het overbekende Rhythm Is A Dancer kwam deze die ik nog niet eerder gehoord had. Ik dacht eerst dat Culture Beat weer wat gemaakt had tot de stem begon. Maar ik vond hem meteen leuk. Die indruk is altijd blijven hangen.

avatar van T.O.
Zo'n verhaal kan ik mij dan weer van alles bij voorstellen, ik had toen ook die leeftijd