49ers - 49ers (1990)

1. Touch Me (3:40)
  2. I Need You (3:45)
  3. I Will Survive (3:55)
  4. die Walkure (3:40)
  5. Don't You Love Me (3:55)
  6. How Longer (4:05)
  7. Shadows [Remix] (3:55)
  8. Girl to Girl (3:30)
avatar van musicfriek
Grappig, ik lees net dat de vocalen in het nummer van hun hit Touch Me gesampled is van een nummer van Aretha Franklin (Rock-a-lott). Nooit geweten. Blijft een onweerstaanbaar lekker italo-plaatje van de hand van Bortolotti, een vrij bekende DJ uit Italie. Don't You Love Me was ook een single, maar die is me niet echt bijgebleven.

avatar van pureshores
Italo dance van een onweerstaanbaar simpel soort. Was die Bortolotti ook niet de man achter Cappella?
Touch me is hier de grote hit, maar ik tel nog 3 andere singles (Don't you love me, Die Walkure en Girl to girl).
Net als het debuut van Technotronic lijken alle nummers ontzettend veel op elkaar en hadden allemaal op single gekund. En I will survive is inderdaad een cover van Gloria Gaynor

avatar van PEN15
Erg fout commericele zakkenvullerij. Ik hoop dat ik me zo mag uiten, want het is op de eerste plaats een totale speelduur van net een enkele zijde van een 60 min cassettebandje. Via een gluiperige formule moest er zo snel mogelijk een greep gedaan worden naar de bovenste regionen in de hitlijsten van de toonaangevende landen, dat was middels sluw meeliften op de laatste hippe trends, sampelen, coveren het gebruiken van de stem van een andere zangeres die in videoclips werd geplaybackt door een oogverblindend model zodat de flitsende videoclips ook moesten verkopen.

Het was tussen '89 en '91 ook gedaan door o.a. C+C Music Factory, Technotronic, Snap! en Black Box. Laastgenoemd maakte het wel erg bont door met een ongeloofwaardige smoes op de proppen te komen dat ze in de veronderstelling waren dat Loleatta Holloway al was overleden. Ik vraag me af hoeveel mensen hier weet van af hebben, want hebben we niet met allen staan kijken naar The Power, Everybody Dance Now en Touch me? Dat een vrouwtje uit Frankrijk, Duitsland of Italie van net 50 kg een stem kan hebben van een souldiva en daarnaast ook nog eens vloeiend engels kan zingen, moet toch de alarmbellen doen afgaan?

Touch Me bereikte de derde plaats in het Verenigd Koninkrijk en daar was 49ers ook meteen het popluairst met hun vervolgplaat genaamd Playing with my Heart wat kennelijk alleen daar aansloeg.

avatar van pureshores
Vandaag pas ontdekt dat Don't you love me gebaseerd is op Don't you want me van Jody Watley, dat oh oh gilletje is rechtstreeks gekopieerd en een stuk van de melodielijn. Dus al 34 jaar voor de gek gehouden