Een plaat die iets te lang op de plank is blijven liggen, maar wel met regelmaat gespeeld werd. Net te onopvallend kwam de muziek voorbij, maar de plaat bleek uiteindelijk een geval van de lange adem. De liedjes spookten steeds vaker door mijn hoofd heen.
Op dit album laat Mitch Rivers een aantal stijlen bij elkaar komen en op uiterst succesvolle wijze. Popmelodieën vervloeien met luide rockgitaren, soulvolle vocalen met country. Het levert een aantal songs op die zo in het rijtje van meest interessante, nieuwe songs uit Nederland kunnen worden bijgeschreven. Opnieuw een teken dat popmuziek in ons land op een hoog niveau bedreven wordt.
De rol van producer Pablo van der Poel lijkt in de invulling van de songs groot. Waar de oorsprong, Rivers met zijn gitaar in de huiskamer, van songs regelmatig doorklinkt, zijn ze daarna prachtig aangekleed. Als het echt naakt gaat, dan komt de muziek dicht tegen wat City and Colour doet op een album als 'If I Should Go Before You'. Dit geldt ook voor de hoogte van de stem. Rivers is niet bang de hoogte op te zoeken om meer nadruk te leggen. Dat is slechts het beginpunt. Zoals bijvoorbeeld in 'Days And Nights' ontploft vervolgens de lead gitaar volkomen. Voor puristen wellicht een schok, ik vind het prachtig.
Deze explosies creëren prachtige contrasten op dit album. Voor mij een van de sterkere punten. Tel daar de prettige stem van Mitch Rivers en zijn talent om uiterst prettig in het oor liggende songs te kunnen schrijven op en ik heb een heel lekker album.
Dit is een bewerking van een Engelstalige post op
WoNoBloG.