Georgia Anne Muldrow - Overload (2018)

R&B / Soul
Label: Brainfeeder

1. I.O.T.A (Instrument of the Ancestors) (1:09)
  2. Play It Up (3:48)
  3. Overload (3:56)
  4. Blam (2:47)
  5. Williehook [Skit] (0:54)
  6. Aerosol (2:01)
  7. Vital Transformation (4:28)
  8. You Can Always Count on Me (3:05)

met Shana Jenson

9. These Are the Things I Really Like About You (2:15)

met Dudley Perkins

10. Canadian Hillbilly (4:21)
  11. Conmigo [Reprise] (2:37)
  12. Bobbie's Dittie (4:28)
  13. Ciao (0:59)
avatar van Reijersen
Veel eigenzinniger dan Georgia Anne Muldrow zal je het niet krijgen. Ze is daarnaast ook nog eens uiterst productief. De producties zijn vaak dik in orde en klinken ook wat vet op de voorgrond, de zang is vaak wat onderhevig aan die muzikale experimentaliteit. Noem het relaxed zoals op dit album, of juist meer bezwerend zoals op Play It Up. Georgia Anne Muldrow is misschien niet de zangeres met de mooiste en krachtigste stem, maar wel één die iets uitdraagt. Want de boodschap is bij deze dame nooit ver weg.

avatar van Poles Apart
Muldrow doet me qua eigenzinnigheid soms denken aan Me'shell Ndegéocello, al schat ik die nog een klasse hoger in.

Muldrow's debuut uit 2006 vind ik ijzersterk, dat was een veelbelovende plaat. Daarna heb ik sporadisch haar albums beluisterd, ze is inderdaad ontzettend productief, maar daardoor ook lastig bij te benen.