De Nieuwe Blijdschap - Boven Alles (2007)

Label: [PIAS]

1. Alles of Niets (5:58)
  2. De Zoon van God (2:53)
  3. Geen Waarde (4:10)
  4. Kom & Bid (3:50)
  5. Vogelvrij (4:16)
  6. Hier Komt de Hemel (4:39)
  7. Mijn Kruis (8:05)
  8. Blijf het Kind (3:48)
  9. Ik Ben Niet het Licht (3:36)
  10. Boven Alles (2:05)
avatar van Koenr
0,5

Onvoorstelbaar, wat is dit slecht.

Muzikaal stelt het weinig voor en zit het vol vervelend bombasme. Tekstueel wordt vervelend reli-spul (Wij gaan omhoog, wij gaan omhoog! Kom, zing mee, zing mee, dit is de dag, dit is de dag!) afgewisseld met vervelende sinterklaasrijmpjes, goedkope clichéteksten (Hou van mij, zoals ik van jou) en lompe onzin (Lik m'n reet, ik pis op je graf ).

Voeg er nog wat misplaatste dwarsfluiten, blazers, achtergrondzangeresjes en hier en daar een supergoedkoop stemvervormeffectje aan toe, en je hebt met afstand de slechtste release van 2007. Misschien is het als grap bedoeld, maar het wil helemaal nergens leuk worden.

Een tijdje geleden nog het debuut van De Nieuwe Vrolijkheid geluisterd, staat er vlak naast in de platenbakken. Neem dat maar mee, en blijf ver weg van dit waardeloze album.

handsome_devil
Heel erg grappig voor een keertje, maar natuurlijk tenenkrommend slecht. Zo ontzettend sneu dat het lachwekkend wordt gewoon. Alles is gewoon kut aan dit album, maar toch nog één ster omdat ik het voor een keertje best vermakelijk vond.

1,0
De woorden van Madelon hadden de mijne kunnen zijn. En daarom ook van mij 1*.
Veel slechter heb ik ze nog niet gehoord.

JSC
Tja, het was vast alleen maar grappig door de CSL die we hadden, dus toch maar 0,5*

avatar van Kasperbert
1,0
Ik zou natuurlijk ook zo'n mooie review kunnen schrijven als Koen, maar ik vat het liever als volgt samen:

trau·ma

het; -’s, traumata

(1778) Gr. (wond)

(medisch)

lichamelijke verwonding

kwetsing van de psyche door een hevige gemoedservaring die een blijvende stoornis teweegbrengt

avatar van Lin
Lin
Kasperbert schreef:

trau·ma

het; -’s, traumata

(1778) Gr. (wond)

(medisch)

lichamelijke verwonding

ik begin er maar niet aan denk ik zo...

1,0
Blijvende stoornis? Zo erg Kassie?

avatar van Kasperbert
Paap_Floyd schreef:
Blijvende stoornis? Zo erg Kassie?

Ik weet niet of ik iets ga vergeten dat nog slechter is dan Limp Bizkit

Alhoewel ik moet bekennen dat Mijn Kruis natuurlijk een guilty pleasure is

1,0
Je kruis een guilty pleasure? Willen we het weten?

avatar van KampF
0,5
Lekker makkelijk om godslasterlijke nummers te maken!

Ja het is net Tool.

Nakur schreef:
7. Mijn Kruis 8:05
8. Blijf het Kind 3:48

Ik dacht héél even dat er iets anders stond

ik ook toen je dit zo neerzette

avatar van Cygnus
1,0
Ik heb voor mezelf de regel dat ik niet lager dan 1,0 * geef, maar hiervoor zou ik bijna een uitzondering maken...

avatar van KampF
handsome_devil schreef:
Ja het is net Tool.

Ook jammer van Tool. Gelukkig hebben ze meer te brengen dan De Nieuwe Blijdschap.

handsome_devil
de herbeluistering verandert mijn mening niet

avatar van Toon1
1,0
Zo eindelijk heb ik deze hype geluisterd. Kan ik dat ook van mijn lijstje schrappen.