Bunny Rabbit - Lovers and Crypts (2007)

Label: Voodoo-EROS

1. Saddle Up (3:26)
  2. Dirty Dirt (3:43)
  3. It Ain't Easy (5:31)
  4. Rio Grande (4:11)
  5. Lucky Bunny Foot (4:08)
  6. Lovers and Crypts (5:17)
  7. Pussy Queen (4:32)
  8. Dolphins (4:23)
  9. We Rollin' (4:26)
  10. Bunny Baby (4:27)
  11. Sexy (4:01)
  12. St. Guillen (3:39)
avatar van Koenr
Vreemd album.

Bunny Rabbit is de nieuwste aanwinst bij Voodoo-EROS, een label waar ze niet aan conventioneel spul doen. Dat blijkt ook weer duidelijk uit deze plaat. De muziek klinkt een stuk donkerder dan de naam doet vermoeden en invloeden van CocoRosie zijn nooit ver weg. Wie de laatste plaat van CocoRosie nog niet hip-hop genoeg vond, kan dit misschien eens een keertje proberen. De hallucinerende beats vol aparte geluidjes en bliepjes onderscheiden dit van vrijwel alle andere hip-hop. Geen weirde speelgoed-freefolk dus, maar weirde gangstarap met een grote knipoog (die hoes!).

Bunny Rabbit wil waarschijnlijk iets te veel met dit debuut, de plaat voelt nogal incoherent aan en het klinkt een beetje alsof ze zich constant probeert te bewijzen. Af en toe lukt dat ook zeker. Vooral op opener Saddle Up, het wel erg CocoRosie-achtige Rio Grande en het titelnummer weet ze te overtuigen. Maar op andere momenten gaat ze helaas vrij hard onderuit (Sexy, het refrein van Lucky Bunny Foot ) en lijkt het eerder op (een weliswaar iets interessantere versie van) Lil’ Kim.

Half mislukte plaat dus, maar zeker interessanter dan het zoveelste conventionele werkje. 2* voor deze, en benieuwd wat we in de toekomst van deze dame kunnen verwachten. Als ze een beetje weet te evolueren komt er nog wel wat moois van.

avatar van levenvergeten
Koenr schreef:

Het zijn twee dames, volgens mij, of in elk geval toen ze optraden tijdens Motel Mozaique, waar ik alleen de sessie heb gezien(en die was briljant).

Ik ken van deze plaat eigenlijk alleen het nummer Saddle Up, en het is vooral erg leuk. Wat me ook opviel tijdens die 3VOOR12Sessie waren de vreemde beats, die toch wel een climax kende(toen de ene zangeres het knuffelkonijn op de grond begon te smijten, geniaal!).

Ik ben er in elk geval nog niet helemaal uit wat ik hiervan vind.