Dominik Eulberg - Flora & Fauna (2004)

Duitsland
Dance
Label: Traum

1. Die Invasion der Taschenkrebse (7:42)
  2. Die Trottellummen von Helgoland (7:54)
  3. Keine Nieten bei den Herbstzeitlosen (7:47)
  4. "Brenzlich, Brenzlich" Dachte der Feuersalamander (8:13)
  5. Die Seeadler der Müritz (7:17)
  6. Das Röhren der Rotwildbrunft (8:46)
  7. Der Tanz der Blau-Grünen Mosaikjungfer (6:31)
  8. Der Judaskuss des Sonnentaus (5:17)
  9. Der Zug der Kraniche: Boten der Veränderung (7:20)
  10. Der Purpurrote Sonnenuntergang Am Schilfumsäumten Bergsee (5:50)
Ollie
Tot heden heb ik dit album nog niet bemachtigd, ben zeer benieuwd naar dit album aangezien Dominik Eulberg wel een van mijn favorieten is!

avatar van aphexfreak
Ontzettend vet album met als hoogtepunt track nummertje 5 wat echt een perfecte mix is van techno/minimal en ambient wat mij betreft.
Dominik weet als geen ander hoe muziek lekker te laten ''grooven''
en is wat mij betreft een van de betere minimal artiesten.
Hij exeleert vooral in zeer smakelijke melodie-lijntjes en heerlijk lage bassen.

Hulde!

avatar van dj maus
Intelligente techno die soms ontroert, soms aan het lachen maakt en soms irriteert. Het laat je in ieder geval niet onberoerd.

Wat er zo intelligent aan is, is de manier waarop Eulberg zijn geluiden kiest, manipuleert en integreert. Verder is de opbouw van de tracks (op dit album) nooit voorspelbaar, (en dat is waar 90% van de dance-albums aan ten onder gaat.)

Tracks 1, 2 en 5 zijn de meest uitgebalanceerde tracks, en daarmee ook mijn favorieten, maar elke track is op zich de moeite waard. Neem er wel rustig de tijd voor, ongeveer zoals een vogelspotter die op een zeldzaam exemplaar wacht.

avatar van De Daniël
Veel natuurgeluiden gemixt met diepe en duistere techno beats, het vormt een bijzonder geheel. Kan hier in ieder geval al meer mee dan met Heimische Gefilde.

avatar van sander.
Ik denk, een nietszeggende zondagochtend, ik zet hem eens op. Hij doet t nog prima, en dan te bedenken dat ie uit 2004 stamt. Erg knap hoe tijdloos dit is.

avatar van sander.
Der Tanz der Blau-Grünen Mosaikjungfer: Wat een prachtig mooi nummer. De her-ontdekking van deze plaat levert hem 5* op, écht briljante techno.

Arbeidsdeskundige
Dit is een onvoorspelbaar album met diepe en duistere techno beats. Die Seeadler der Müritz is de parel.