The Todd Terry Project - To the Batmobile Let's Go (1988)

Dance
Label: Fresh

1. Bango (To the Batmobile) (3:17)
  2. Weekend (3:55)
  3. You're the One (You Bad) (3:28)
  4. It's Just Inhuman (3:31)
  5. Back to the Beat (4:15)
  6. Just Wanna Dance (4:18)
  7. Made by the Man (3:34)
  8. The Circus (4:25)
  9. Sense (3:25)
avatar van RogerV
Het woord gedateerd krijgt een nieuwe dimensie als je dit opzet. Mijn god, wat hebben de producties van Todd de tand des tijds slecht doorstaan. Nu houd ik wel van rauw geproduceerde tracks maar hier is de fut echt helemaal uit. In die zin moet Terry het afleggen tegen tijdgenoten die tijdlozere trakcs gemaakt hebben.

Weekend is de enige track die nog echt overeind staat. Een echte discoknaller met het uitgaansgevoel in zich. En met een mooie spanningsboog. Maar de rest klinkt als identiteitsarme oudbakken meuk.

Wel heeft het sfeertje nog wel enige charme. Je proeft dat New Yorkse Ook de 80's freestyle elementen zijn leuk en onderscheidend. Maar dat is niet genoeg om dit nog boeiend te houden.

Het klinkt misschien gedateerd maar het lag wel aan de wieg van de "house" muziek.

avatar van RogerV
Daar was ook Terry inderdaad een grote man in. Maar waar het gaat om tracks die nog steeds fris klinken waren Larry Heard, David Morales en Frankie Knuckles wel wat beter