Snow Coats - Take the Weight Off Your Shoulders (2018)

Uitgebracht in eigen beheer

7. Heartstrings (3:14)
  8. Seventeen (3:15)
  9. Backyard (3:14)
  10. Happy Italy (3:31)
  11. Take You Home * (2:50)
avatar van Marco van Lochem
De Doetinchemse folk/pop/rock formatie Snow Coats heeft in augustus 2018 zijn eerste album uitgebracht, “TAKE THE WEIGHT OF YOUR SHOULDERS”. Een prachtig album met mooie liedjes, goed gespeeld en schitterend gezongen.

Snow Coats bestaat uit Anouk van der Kemp (zang/gitaar), Daan Ebbers (gitaar/zang), Frank Peters (basgitaar) en Joost Ebbers (drums). In februari 2017 verscheen de eerste single “BACKYARD” en meteen werd ik gepakt door de sfeer in het liedje en de wijze waarop de band het nummer speelt.

Het is één van de 10 (11 als je de bonustrack “TAKE YOU HOME” mee telt) songs op het schijfje dat mij meteen pakt, samen met de pakkende opener “HIGH TIDE”. Prachtig spel op de banjo zorgt voor het folky karakter en de samenzang van Anouk en Daan geven het nummer dat extra waardoor het een topper op dit album is. “SO SINCERE” is ook zo’n topper, met airplay op de landelijke radiozenders, had het een hit kunnen worden. De rest van het album heeft dezelfde kwaliteit en ook diversiteit. Het verveelt geen moment, waardoor na het laatste nummer de “play” knop weer ingedrukt wordt.

De band kon na de release van dit album veel optreden, ze deden mee aan de Popronde 2018 en gaven aan dat er al aan nieuw materiaal gewerkt werd. Inmiddels is er een tweede album, een contract bij een Engels label, maar het begon allemaal met dit in eigen beheer uitgebracht prachtig schijfje.