Sepulcher - Panoptic Horror (2018)

Noorwegen
Label: Edged Circle

1. Corporeal Vessels (6:21)
  2. Towards an Earthly Rapture (5:48)
  3. Corrupting the Cosmos (6:41)
  4. Ethereal Doom (3:19)
  5. Abyssal Horror (5:13)
  6. Scourge of Emptiness (5:21)
  7. Haunting the Spheres (7:07)
avatar van Don Cappuccino
Beluister het volledige album: Panoptic Horror

Het Noorse Sepulcher komt voor mij uit het niets opzetten met het fenomenale Panoptic Horror. De band klinkt ontzettend organisch en het zou me dan ook niet verbazen dat alles echt live in de studio is opgenomen als gehele band. De band brengt een meesterlijke mix van de old school Teuto-thrash van Kreator ten tijde van Pleasure to Kill, de progressieve en psychedelische deathmetalstijl van bands als Morbus Chron en Venenum en in de vocalen zit een flinke dosis ouderwets Slayer-venijn. Sepulcher heeft een echte persoonlijkheid en knalt met een enorme punky energie je speakers uit.

avatar van jurado
Typische sound inderdaad die mij bij vlagen doet denken aan de oude Carnivore, Tankard en het Nederlandse Vigilant , wie kent dat nog?

Het album opent sterk, kakt naar het einde wel wat in omdat het allemaal wel erg op elkaar lijkt.