Earth - Hibernaculum (2007)

Label: Southern Lord

1. Ouroboros Is Broken (5:15)
  2. Coda Maestoso in F (Flat) Minor (6:51)
  3. Miami Morning Coming Down (8:17)
  4. A Plague of Angels (16:21)
lambf
Eerst even een waarschuwing, als je Earth goed vind vanwege de zware, doomy gitaren, lage bassen en het zware geluid, is de kans groot dat je dit helemaal niks vind.

Waarom niet, nou, zoals Earth al op Hex:... liet horen, zijn die dingen verdwenen, behalve dan het lage bas-geluid. 3 oude liedjes zijn opnieuw opgenomen met die nieuwe stijl (Een beetje moeilijk te omsrchrijven, een soort western geluid) en 1 nieuw liedje.

vooral Miami Mornig Coming Down deed bij mij het opkijken, het nummer leunt zwaar op een piano. Ook het nummer A Plague of Angels doet je opkijken, want hierin zit een zware bas/drone.

Om eerlijk te zijn, ik vind het wel lekker, relax en sloom, maar toch met een bepaalde sfeer van donkerheid. Lekker een beetje afwisseling van de snelle en zware muziek die ik meestal luister. Hmm, moeilijk, moeilijk, ik denk dat ik het een vooralsnog een 4* geeft.

O ja, hierbij zit ook nog een DVD, genaamd within The Drone. Alhoewel ik die nog niet heb gezien schijnt het te gaan over de ontwikkeling van deze band door de jaren heen, maar zeker weten doe ik het niet.