Keegan Joyce - Snow on Higher Ground (2016)

1 stem

Australiƫ
Folk / Wereld
Uitgebracht in eigen beheer

1. New Bridge Over Deadman's Creek (3:38)

met Jane Patterson

2. Knowledge (3:35)
  3. Her Perfume (2:31)
  4. Cooma (3:08)
  5. Apparently I Was Selfish (2:39)
  6. Cry, Cry Darling (2:55)

met Jane Patterson

7. Sydney (4:19)
  8. Rock, Salt and Nails (4:14)
  9. Midnight Train (8:40)
  10. Road Train Gone By (4:50)
  11. Snow on Higher Ground (4:16)
  12. Jewel Atop the Crown (1:39)
avatar van esteban
Keegan Joyce kende ik enkel als acteur. Toen zijn karakter plots begon te zingen in de serie "Please Like Me" en dat ook nog eens onbewerkt bleek te zijn, was ik aangenaam verrast. Zodoende op zoek gegaan, benieuwd of hij ook als zanger of muzikant actief was. Ja dus, als beide dan nog.

"New Bridge over Deadman's Creek" was meteen raak voor mij, "Cooma" eveneens. De rest van de nummers moeten zich nog wat in mijn oor nestelen, maar bevallen mij ook wel. Fijne muziek waar ik op de één of andere manier heel rustig van kan worden. Ik begin er zowaar wat bij weg te dromen, voor mij een album dat samengaat met grijze dagen en een warme chocomelk bij de hand. Soms heb je dat met bepaalde muziek, dit album is er zo ééntje. Klein, fijn, aangenaam.

avatar van esteban
Het blijft me toch wel verbazen hoe sommige 'kleine' platen, zoals dit, in deze tijden alsnog totaal onbekend blijven in bepaalde regio's. Dit terwijl gelijkaardige dingen die soms opvallend minder goed zijn (imo) toch ontdekt worden, ondanks het feit dat deze artiesten eveneens totaal niet bekend zijn buiten het land van oorsprong. Simpelweg een kwestie van (on)geluk?