Bangalore Choir - On Target (1992)

Label: Giant

1. Angel in Black (3:29)
  2. Loaded Gun (3:47)
  3. If the Good Die Young [We'll Live Forever] (4:25)
  4. Doin' the Dance (4:09)
  5. Hold on to You (4:09)
  6. All Or Nothin' (3:10)
  7. Slippin' Away (4:08)
  8. She Can't Stop (3:39)
  9. Freight Train Rollin' (3:34)
  10. Just One Night (3:47)
avatar van vielip
Geweldig album! Met zanger David Reece, wellicht bekend vanwege zijn korte verblijf in Accept. Daarmee maakte hij 1, in mijn ogen zeer verdienstelijk, album. Maar dat sloeg niet aan bij de fans van het eerste uur. Want met Reece klonk Accept ineens veel melodieuzer en toegankelijker. Dus moest Reece zijn biezen weer pakken en formeerde hij dit Bangalore Choir. Daarmee gaat hij verder op de melodieuze rock weg. En dat doet hij in mijn ogen dus niet slecht. De beste man kan zeer behoorlijk zingen en ook het pennen van nummers gaat hem, al dan niet met hulp van andere, prima af.

avatar van gigage
L.A. based Bangalore Choir zou het helemaal worden. Zanger David Reece en band kreeg na wat lokale clubshows een aanbieding van Warner voor een debuutalbum. Jon Bon Jovi en Aldo Nova schreven mee aan Doin' the Dance en niemand minder dan Max Norman (Ozzy, Megadeth) produceerde het album.

David Reece is de sterkhouder van het album en naar eigen zeggen is hij als support act van de Whitesnake Slip of the Tongue tour door Europa van de bill gehaald omdat David Coverdale hem een te geduchte opponent vond als voorprogramma. Ja zingen kan de man en hij klinkt inderdaad bij tijd en wijlen als David Coverdale, maar die tour met Adje en Stevie was in 1990 (tevens het einde van die line up)... Dus ja, mooi verhaal, maar toen bestond Bangalore Choir nog niet.

Terug naar het album. Het mist een meestergitarist en wat avontuurlijkere songwriting. Je kunt ook wel horen dat er wat geld in is gestoken maar ja too little, too late (1992 )

Doin' the dance kun je best in een play list kwijt en She can't stop ook, maar de ballad Hold on to you is ondermaats.