Yanni - Keys to Imagination (1986)

Griekenland
Wereld
Label: Private

1. The North Shore of Matsushima (5:08)
  2. Looking Glass (6:35)
  3. Nostalgia (4:27)
  4. Santorini (4:34)
  5. Port of Mystery (4:49)
  6. Keys to Imagination (5:13)
  7. Forgotten Yesterdays (3:30)
  8. Forbidden Dreams (3:57)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Lekker Yanni-album, wellicht alleen wat te kort. Bevat aanstekelijke tracks en klinkt lekker afwisselend met het verrassende The North Shore of Matsushima, waarin zelfs op oosterse wijze één van de melodielijnen van Santorini in door klinkt.
Looking Glass begint met een Tangerine Dream-achtig intro, maar ontpopt zich uiteindelijk tot een vrolijke track waarin Yanni's typerende zomerse melodielijnen goed in door klinken.
Het kabbelende en bombastische Nostalgia is een vermelding waard en uiteraard het geweldige Santorini, één van mijn favoriete Yanni-tracks.
Port of Mystery is een meer ingetogen track, terwijl het titelnummer een lekkere track is waarin veel gebeurd.
Het zweverige Forgotten Yesterdays en het wat meer stevige Forbidden Dreams maken deze set af. Alleen de laatste track duurt m.i. véél te kort. Er had meer ingezeten als die een aantal minuten langer had geduurd.
Wat opvalt is dat de piano hier schittert uit afwezigheid. Toch is die typische Yanni-sound ook hier aanwezig en maakt dat Keys.....gewoon een lekker album is.