Glen Campbell - Wichita Lineman (1968)

Country / Pop
Label: Capitol

1. Wichita Lineman (3:06)
  2. (Sittin' on) the Dock of the Bay (2:32)
  3. If You Go Away (3:41)
  4. Ann (1:58)
  5. Words (2:47)
  6. Fate of Man (2:40)
  7. Dreams of the Everyday Housewife (2:35)
  8. Straight Life (2:59)
  9. Reason to Believe (2:20)
  10. You Better Sit Down Kids (3:15)
  11. That's Not Home (2:45)
avatar van nlkink
Een mooie revanche na het kerstalbum. De aftrap Wichita Lineman is een regelrechte klassieker. (Sittin' on) the Dock of the Bay hoor ik liever van Otis, maar je kunt in elk geval zeggen dat Campbell een neus voor compostorisch talent had. Zijn versie van Tim Hardin's Reason To Believe is aardig.

avatar van spinout
De eerste drie nummers zijn de beste. Elvis heeft in 1969 Words nog live gebracht.

avatar van Kos
Kos
Wichita Lineman is wel een prima guilty pleasure. Cheesier wordt t niet, maar wel heel mooi.

Kos schreef:

Weergaloos nummer, kende het nog niet pas paar jaar geleden "ontdekt".
Guilty pleasure? Daar is dit nummer echt veel te goed voor, GP's zijn Wham, Marco Borsato, Eiffel 65 en cheesy nee dat herken ik voor geen meter

avatar van nlkink
Ik ken Wichita Lineman door een versie die Johnny Cash opnam voor American Recordings. Het nummer is op de plank blijven liggen, ten onrechte wat mij betreft, tot de release van de Unearthed box set. Geenszins een 'guilty pleasure' als je 'm van zo iemand voor het eerst hoort.
Daarna pas hoorde ik de versie van Campbell, ook heel goed.

Kos schreef:
Wichita Lineman is wel een prima guilty pleasure...

Grootfaas schreef:

Guilty pleasure? Daar is dit nummer echt veel te goed voor, ..

Helemaal met Grootfaas eens, absoluut geen GP om de reden die hij/zij noemt
Voor mij een vd beste liedjes ooit (door Jimmy Webb) geschreven in de categorie van bv 'God only Knows' en dat soort nrs. Door ene Bob Dylan (en die kan er wel wat van toch?) 'het beste nummer ooit geschreven' genoemd.

Het nr is opgenomen met de befaamde Wrecking Crew (waar Campbell zelf ook onderdeel van was).Er zit ook een solo door Campbell in op zes snarige basgitaar.

waarom is die ene tekstregel zo bijzonder?
hoe onaf liedje een popklassieker werd
american songwriter over de man (Campbell) achter het liedje

Na wat zoekwerk voor deze post kwam ik er ook achter dat MacArthur Park (grote hit door Richard Harris in jaren '60 en ooit nog gecovered door Donna Summer) ook geschreven is door Webb...dat ik daar nu pas achter kom