Thus Owls - The Mountain That We Live Upon (2018)

1 stem

Zweden
Label: Angell & Angell

1. A Shade of Green (5:26)
  2. Future / Past (5:46)
  3. Ashore (4:48)
  4. Solar Eclipse (5:48)
  5. Vessel (5:25)
  6. Devils in the Dark (6:21)
  7. Shadows (3:32)
  8. Take Me Over (5:30)
  9. My Blood (4:06)
  10. Hold Each Other Above * (4:57)
Mijn kennismaking met dit Zweedse echtpaar. Geen makkelijke moet ik zeggen. Er zit een snufje Portishead in maar ze mengen het met een beetje jazz, psychedelische trips (niet te lang) en zetten uiteenlopende instrumenten in. Het intro van A Shade of Green doet me heel erg aan Talk Talk denken ten tijde van Spirit of Eden.

Vrij donker en somber allemaal, dus die hoes is goed gekozen.

Maar het zit allemaal sterk in elkaar en ik denk dat dit er typisch zo eentje is die zal moeten rijpen. Eens kijken of dat in deze vluchtige tijden met een enorm aanbod aan muziek ook gaat lukken.