Renaissance - A Symphonic Journey (2018)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Prologue (7:23)
  2. Trip to the Fair (10:52)
  3. Carpet of the Sun (3:43)
  4. At the Harbor (7:40)
  5. Grandine Il Vento (6:46)
  6. Symphony of Light (12:44)
  7. Kalynda (3:53)
  8. Island (5:55)
  9. Mother Russia (9:53)
  10. A Song for All Seasons (10:56)
  11. Ashes Are Burning (16:14)
Mssr Renard
Geen reacties hier nog. Ook maar drie stemmen totaal. Je zou zeggen dat deze plaat dus geruisloos aan iedereen is voorbijgegaan.

Toen deze uitkwam had ik het al geluisterd en er een 3,5* aan gegeven. Nu toch een 3*.

Annie Haslam is wat ouder en niet meer helemaal loepzuiver en trilt haar stem wel (vooral in de rustige stukken). De overige bandleden zijn inmiddels niet meer de oude vertrouwde. DIt natuurlijk omdat John Tout en Michael Dunford inmiddels zijn komen te overlijden. Jon Camp en Terry Sullivan leven nog wel maar doen al jaren niet meer mee. Het is daarom tegenwoordig altijd weer een raadsel wie er wel of niet in de band zit. In het geval van deze plaat is de line-up:

Annie Haslam, Mark Lambert, Rave Tesar, Geoffrey Langley, Leo Traversa, Charles Descarfino, waarvan Rave en Geoffrey de toetsenist zijn. (twee toetsenisten dus om John Tout te vervangen).
Overigens wordt de muziek erg getrouw gespeeld, dus het is een prima plaat om op te zetten, al klinkt het inmiddels wel erg als vergane glorie.

avatar van Gert P
ik heb de 50th anniversary concert
staat hier ook niet op maar dit is geweldige muiek en goed live gespeeld.

Ook Keith en Hawkins zijn al overleden dacht ik.
Keith door electrocecutie.
Volgens mij is sinds Haslem er bij is alle overige leden op 1 na er niet meer zijn onder ons.
Namen weet ik 1,2,3 niet.

Weinig mensen lijken dit boxje te kennen. Een opname uit 2017, een concert vanuit het Keswick theater in Glenside in de Verenigde Staten. Geen gigantische hal, maar een relatief intiem theater zo te zien. Wel met the Renaissnace Chamber Orchestra erbij. Het vorige live album, Union Chapel was een paar jaar eerder opgenomen en daar was een hele intieme uitvoering. Dit is door het Chamber Orchestra wat bombastischer. Er zijn wel redelijk wat nummers hetzelfde op beide live albums. Een paar jaar hierna kwam opnieuw een 50 th anniversary live album, dus wordt het wel redelijk uitgemolken.
Ik heb dit album vanuit een bibliotheek gekocht die alle cd's verkocht. Een mooi boxje, 2 cd's en 1 dvd.
De uitvoering is prima, van de oorspronkelijke groep is enkel zangeres en boegbeeld Annie Haslam aanwezig, maar de muzikanten zijn verder prima. De stem van Annie Haslam heeft welaan zuiverheid ingeboet, maar dat stoort niet echt., want deze stem blijft herkenbaar Er zijn wel een paar opvallende zaken te melden bij dit album, enkele verrassingen te vinden. Een daarvan is Island, de oudste opname, oorspronkelijk van het titelloze album uit 1969 van de band. Waarschijnlijk is dit de eerste keer is dat Annie Haslam een ​​nummer uit het Jane Relf-tijdperk zingt. Een andere verrassende opname is Kalynda uit Azure d'Or uit 1979. Met uitzondering van Illusion en Novella zijn alle albums van de band uit de jaren 70 vertegenwoordigd in de setlist. Hoogtepunten zijn A Song For All Seasons, Trip To The Fair en Symphony Of Light. Over het geheel genomen is A Symphonic Journey een mooie release en een goede aanvulling op de livecatalogus van Renaissance.
Voor mij blijft het altijd wel apart, met Renaissance in aanraking gekomen door een live plaat eind jaren 70. Toen klopte punk en new wave aan de deur en vond ik deze muziek echt dicht tegen kitsch aanzitten. Maar op een gegeven moment kwam Renaissance weer in zicht en werden ze vol genade weer aangenomen en kan ik er weer echt van genieten Het kan vreemd gaan in een muziekleven.